AK Parti'li Dağ'dan "erken seçim" açıklaması: Muhalefet salgında siyasi fırsatçılık peşinde

Erken seçim çağrılarından dolayı muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Dağ, "Erken seçimi söylerken kendi içlerinde seçime yönelik hazırlıkları var mı?" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erken seçim tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dağ, muhalefet partilerine tepki gösterdi.

"Muhalefet bir seçim kaybettikten sonra birkaç gün bekliyor, sonra da 'erken seçim' diye söylenmeye başlıyor" diyen Dağ, "Erken seçimi söylerken kendi içlerinde seçime yönelik hazırlıkları var mı? Buna baktığınızda böyle bir durumun da olmadığını görüyoruz. Ülkenin, halkın da böyle bir gündemi yok. Muhalefet burada salgında siyasi fırsatçılık peşinde" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimlerine Millet İttifakı'nın ortak adayla gitmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına da değinen Dağ şunları kaydetti:

Daha önce HDP ile ilgili bir siyasi partidir açıklaması oldu. Sonra PKK'nın yanında konumlandırıyoruz dedi. Demirtaş'ın bir kahvaltı daveti olmuştu ona da sıcak yaklaştıklarını gördük. Burada devamlı bir zikzak durumu var. HDP'nin oylarına ihtiyacımız var, HDP'nin oyları olmadan AK Parti'yi gönderemeyiz diyorlar. Akşener, 2 ay sonra da çıkıp HDP, ortak aday diyebilir. 2023 seçimlerinde karşı tarafında, adaylığı genel başkanlara bırakmayacak kadar önem verdiğini düşünüyorum. Bu sebeple genel başkanların adaylığı değil bence farklı bir senaryo göreceğiz. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacak kadar cesur olduğunu düşünmüyorum. 

HDP'ye kapatma başvurusu

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik yeni kapatma davasıyla ilgili gelen bir soruya cevap veren Dağ, "Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararın takibi olacağız" ifadesini kullandı.

Salgın tedbirleri 

Kademeli normalleşme ve salgın tedbirlerinin gevşetilmesiyle ilgili de Dağ, "Bu konu kabine toplantılarında etraflıca konuşuluyor. 1 Haziran'dan itibaren geniş kapsamlı bir açılma oldu.

Açılma ile birlikte esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın memnun olduğunu gördüm. Aşılama hızlı bir şekilde devam ediyor. Temmuz ayı ile birlikte hepimizi daha farklı bir süreç bekliyor" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU