Barış Pehlivan: Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan şimdi nerede?

"Nisan ayında Sedat Peker’e yapılan operasyon kapsamında tutuklandı. 'Suçsuz olduğunu, adalet beklediğini' söylüyor"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Adalet Yürüyüşü” sırasında yuhalayan kişinin Sedat Peker’in “elebaşı” olarak suçlandığı organize suç örgütü operasyonu kapsamında tutuklandığını ve “Adalet bekliyorum” dediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pehlivan’ın bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Bugün Recep Tayyip Erdoğan bir miting yapsa... Orada biri çıkıp Kemal Kılıçdaroğlu posterini tutsa...  “Yuh” dese, “Alın size adalet” dese, “Adam görün lan” diye Sedat Peker yazılı plaka gösterse...  Başına neler gelir? Tahmin etmek zor değil. 

Gelin görün ki...  Sedat Peker’in adamları 2017’deki Adalet Yürüyüşü sırasında ellerine Erdoğan posterini alıp bunu yaptı. Protesto haklarını kullandılar ve başlarına hiçbir şey gelmedi, hatta alkışlandılar da...  Tepkisi merak edilen Peker ise “Vatanseverliğin en zor boyutu, içindeki siniri, nefreti, kini eriterek sabredebilmeyi başarmaktır” dedi. 

Bugünden bakıldığında her şey ne ilginç...  Enis Berberoğlu’nun Suriye’ye giden MİT TIR’ları dosyası kapsamında tutuklanmasıyla başlayan Adalet Yürüyüşü...  Yürüyüşü protesto eden Sedat Peker’in adamları...  Ve yıllar sonra Peker’in Suriye’ye giden TIR’lar hakkındaki iddiaları...  Peki, Adalet Yürüyüşü’nün Kocaeli ayağında Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan ekibin başındaki Özgür Altay şimdi nerede? Nisan ayında Sedat Peker’e yapılan operasyon kapsamında tutuklandı. “Suçsuz olduğunu, adalet beklediğini” söylüyor.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU