BTS'in lideri RM solo şarkı çıkardı

Genç şarkıcı bisiklet sürerken gözünün önünden geçen bulanık manzarayı hep şarkıya dökmek istediğini söyledi

RM ve grubun diğer üyeleri 21 Mayıs'ta piyasaya sürülen Butter parçasının tanıtımı için basın toplantısı düzenlemişti (Big Hit Music)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in lideri RM grubun her yıl düzenlenen Festa kutlamaları kapsamında "Bicycle" isimli yeni solo şarkısını hayranlarıyla paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Koreli grup her yıl müzik endüstrisine girdikleri 13 Haziran 2013'ü bir dizi yeni fotoğraf, video içeriği ya da şarkıyla kutluyor. BTS Festa etkinliğinde grup, hayranları ARMY'ye hazırladıkları yeni içerikleri sunuyor.

NME'nin haberine göre "Bicycle", RM'in 2018'de çıkardığı "mono" isimli mixtape'den bu yana ilk solo şarkısı. Parçanın üretim aşamasında RM'le birlikte şarkıcı ve söz yazarı John Eun da yer aldı.  

RM geçen yıl Eun'un "Hope" isimli şarkısında arka vokal olarak katkı yapmıştı.

BTS'in blogunda paylaşılan notta RM, "hep bisiklet hakkında bir şarkı yazmak istediğini" ve şarkının sözlerini "bisiklet sürerken" yazdığını belirtti. 

 

 

Twitter'da RM'in Korece yazdığı notu İngilizce'ye çeviren bir hayranın çevirisine göre notta şu ifadeler yer aldı:

Bisiklete binmek bana her zaman heyecan verir ama pedala iki kez bastığımda biraz da hüzünlenirim. Çok fazla şeyi özlediğimden kaynaklanıp kaynaklanmadığını... ben bile bilmiyorum.

 

 

RM ayrıca bisiklet sürerken gözünün önünden geçen bulanık manzarayı hep şarkıya dökmek istediğini belirtti. 

Şarkı için hazırlanan görseliyse Koreli sanatçı Moon Sungsic yaptı. 

Times of India'nın aktardığına göreyse RM kısa süre önce Hindistan'daki Kovid-19 krizine destek olmak için başlatılan bağış kampanyası için hayranlarına teşekkür etmişti. 

 

Independent Türkçe, NME, Times of India

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU