Pedofili ifadeler içeren kitabın yazarı ve yayıncısı serbest

Kitabın yazarı Abdullah Şevki ile kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Fotoğraf: AA

Pedofili ifadeler içeren "Zümrüt Apartmanı" kitabının yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez "müstehcenlik" suçundan tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yayınevi sahibi Alaattin Topçu da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "müstehcenlik" suçundan soruşturma başlatılan, "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu ve kitabın yazarı Abdullah Şevki, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kitaptaki ifadelerin, Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gerekli yasal sürecin başlatıldığı, ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.

Türkiye Barolar Birliği de kitap ve yazarı Abdullah Şevki hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Independent Türkçe / Ajanlar

DAHA FAZLA HABER OKU