Frank Sinatra, yakın arkadaşı Marilyn Monroe'nun susturmak için öldürüldüğüne inanıyormuş

Şarkıcının eski menajeri, "Bunu asla atlatamadı" dedi

Yeni bir kitapta Frank Sinatra'nın Marilyn Monroe'nun susması için öldürüldüğüne hep inandığı iddia edildi.

Monroe, Ağustos 1962'de kazara aldığı aşırı doz nedeniyle ölü bulunmuştu. Fakat şarkıcı ve aktör Sinatra'nın, Monroe'nun ölümünün John F. Kennedy ve kardeşi Robert'la yaşadığı sansasyonel ilişkilerle ilgili olduğuna inandığı iddia ediliyor.

"Sinatra and Me: In The Wee Small Hours" adlı yeni anı kitabında Sinatra'nın eski menajeri ve arkadaşı Tony Oppedisano şöyle yazıyor:

Frank, Monroe'nun öldürüldüğüne inanıyordu ve bunu hiç atlatamadı.

Oppedisano, Bazıları Sıcak Sever (Some Like It Hot) ve The Misfits gibi filmlerin yıldızı Monroe'nun, yakın olduğu Sinatra'yla sık sık sırlarını paylaştığını iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kennedy kardeşlerle ilişkisi sona erdikten ve onlar tarafından dışlandıktan sonra Monroe'nun Sinatra'ya “onlarla seks yapmayı bıraktıktan sonra neden kendisini tamamen kapı dışarı ettiklerini anlamadığını” söylediği iddia edildi.

Ölümünden kısa süre önce Monroe, Tahoe Gölü yakınlarında Sinatra'nın bir kısmına sahip olduğu Cal Neva Lodge'da kalıyordu ve kitap Monroe'nun orada aslında eski kocası beyzbol yıldızı Joe DiMaggio'yla birlikte olduğunu söylüyor.

Oradayken Monroe'nun katılacağı bir basın toplantısı düzenleneceği duyurulmuştu fakat Monroe toplantı gerçekleşemeden hayatını kaybetmişti. Kitap, oyuncunun DiMaggio'yla yeniden bir araya geldiğini duyurmaya hazırlandığını iddia ediyor.

Bununla birlikte, birçok kişi Kennedylerle olan ilişkileriyle ilgili sırları paylaşacağına inanıyordu ve kitap, Sinatra'nın bu varsayım nedeniyle Monroe'nun susturulduğunu düşündüğünü iddia ediyor.

 

afp.jpg
Yeni bir kitapta Marilyn Monroe'nun eski eşi Joe DiMaggio'yla yeniden bir araya geldiklerini açıklamaya hazırlandığı iddia ediliyor (AFP)

 

Oppedisano şöyle yazıyor:

Frank, eğer basın toplantısı duyurulmamış olsaydı Monroe'nun çok daha uzun yaşayacağına inanıyordu.

Ayrıca Monroe'nun John'a karşı “hâlâ hisleri olduğu” için bu ilişkilere dair sırları paylaşabileceğini, Sinatra'nın “asla” düşünmediği de iddia ediliyor.

People'da alıntılanan kitapta birkaç kaynağın Sinatra'ya Monroe'nun “Nembutal fitiliyle öldürüldüğünü” ve “Robert Kennedy veya mafyanın olaya karıştığını” söylediği iddia ediliyor.

Monroe öldüğünde 36 yaşındaydı. Sinatra, 1998'de 82 yaşındayken kalp krizinden hayatını kaybetti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU