İşte Marvel'ın en güçlü 10 kötüsü

Thanos, Ultron ve dahası

Thanos, Avengers: Endgame'in sonunda yenildi (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni (MSE), zengin süper kahraman ve kötü karakter repertuarıyla seyircileri büyülüyor. Bu karakterlerin kişilik özellikleri genellikle ayrıntılı şekilde işlense de hikaye aslında aksiyonla ilgili.

Filmlerdeki kötülerin ya tek bir süper kahramana ya da bütün Avengers kadrosuna gerçek bir tehdit yaratacak kadar güçlü olması gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peki MSE'deki en güçlü kötü kim? Yetenekleri analiz eden Screen Rant,10 isim belirledi:

1. Thanos

Listenin ilk sırasında MSE'nin "esas" kötüsü Thanos (Josh Brolin) var. Mad Titan diye de bilinen karakter bu unvanı "saf gücü ve dövüş kabiliyeti" sayesinde kazandı. Thanos gücü sayesinde yalnızca sadece Avengers ekibini değil, aynı zamanda bütün dünyayı tehdit etti.

Sonsuzluk Taşları da Thanos'un gücüne güç kattı. Ancak karakterin taşlardan önce de harika bir dövüşçü olduğu su götürmez bir gerçek.

 

Thanos-fighting-Captain-America.jpg
(Marvel)

 

2. Hela

Hela (Cate Blanchett), harika yetenekleri ve fantastik dövüş becerileriyle ikinci sırayı aldı. Screen Rant, karakterin Avengers'ın en kuvvetli üyelerinden Thor'u epey zorladığını ve mücadelelerde ona zaman zaman hükmettiğini hatırlattı. Hela'nın çevikliği ve hızı da onu sıradışı bir hale soktu.

 

Thor-Ragnarok-Hela-Fighting-Thor.jpg
(Marvel)

 

3. Killmonger

Killmonger (Michael B. Jordan), dövüşteki becerisi, sertliği ve hızıyla Kara Panter'le bire bir dövüşünde onu yendi. Bu, karakteri pek çok MSE kötüsünden farklı bir noktaya taşıdı.

 

Black-Panther-vs-Killmonger-first-fight.jpg
(Marvel)

 

4. Ultron

Tony Stark (Robert Downey Jr.) ve Bruce Banner'ın (Mark Ruffalo) buluşu olan Ultron (James Spader), MSE'deki en zeki kötülerden biri. İleriyi düşünebilmesi ona dövüşlerde büyük avantaj sağladı. Bununla birlikte Ultron, aynı anda birden fazla Avengers üyesiyle savaşabilecek kadar güçlü.

 

mcu-ultron-Cropped.jpg
(Marvel)

 

5. Yellowjacket

Yellowjacket (Corey Stoll), kostümü sayesinde boyutunu küçültüp büyültüyor. Bunun yanı sıra hızlı düşünmesi ve dövüş yetenekleri, onu 5. sıraya oturttu.

 

MCu-Phase-2-Fights-Ant-Man-vs-Yellowjacket-Cropped.jpg
(Marvel)

 

6. Ebony Maw

Screen Rant, Thanos'un yardımcısı olarak görüldüğü için Ebony Maw'ın (Tom Vaughan-Lawlor) genellikle gözden kaçırıldığını kaydetti. Ancak bu karakter, sıradışı dövüş becerileriyle fırsat bulduğunda Avengers üyelerinin canına okudu.

 

Tom-Vaughan-Lawlor-as-Ebony-Maw.jpg
(Marvel)

 

7. Red Skull

Sadece mükemmel bir dövüşçü, Kaptan Amerika'yı bir kavgada yenebilir. Red Skull (Ross Marquand) da bunlardan biri. Gücü ve sağlam yumrukları Red Skull'ı özel bir konuma taşıdı.

 

MCU-Red-Skull-Holds-Tesseract.jpg
(Marvel)​​​​​

 

8. Loki

Kötü emelleri için genellikle başkalarını kullanan Loki (Tom Hiddleston), istediğinde büyük bir savaşçı haline bürünebiliyor. Thor'un kardeşi, yeteneklerini küçümseyenlere bunun bedelini ödetti.

 

Loki-Tom-Hiddelston-show-helmet.jpg
(Marvel)​​​​​

 

9. Kaecilius

Kaecilus (Mads Mikkelsen), zekası ve yetenekleriyle 9. sırada. Çevresini değiştirerek kendisine avantaj sağlayan karakter, Doktor Strange'le aynı güçlere sahip. Ve tecrübesi sayesinde sihirbaza sorunlar çıkarttı.

 

doctor-strange-kaecilius-1268395-1280x0.jpeg
(Marvel)​​​​​

 

10. Abomination

Screen Rant, Abomination'ın (Tim Roth) genellikle hayranlar tarafından unutulduğunu ancak Hulk'a karşı koyabilen sadece birkaç karakterden biri olduğunu ifade etti. Abomination, inanılmaz gücüyle hedefini ortadan kaldırmak için karşısına çıkan her şeyi kolayca yok ediyor.

Abomination-in-The-Incredible-Hulk.jpg
(Marvel)​​​​​

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU