Doktor Strange mi, Kızıl Cadı mı: Marvel büyücülerinden hangisi daha güçlü?

Doktor Strange ve Kızıl Cadı'nın Marvel Çizgi Romanları'ndaki en güçlü büyücülerden olduğu sır değil, peki hangisi daha güçlü?

Kısa süre önce öne sürülen teori Doktor Strange'in Marvel evrenindeki en güçlü kahraman olduğunu savunuyordu (Droid Journal)

Doktor Strange ve Kızıl Cadı'nın (Scarlet Witch) hem Marvel Çizgi Romanları'nda hem Marvel Sinematik Evreni'ndeki en güçlü büyücülerden olduğu ortada. Peki biri diğerine üstün gelebilir mi? Wanda Maximoff ve Stephen Strange çizgi romanlarda genelde müttefik oldu ama ya bir gün dövüşmek zorunda kalsalardı? Biri diğerine rahatlıkla baskın çıkabilir miydi, yoksa pata mı kalırlardı?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doktor Strange'in Marvel'ın çizgi roman evreninde "Yüce Büyücü" titrini taşıması boşuna değil, zira Mistik Sanatlar Ustası olmak için yıllarca eğitimden geçip çalışmıştı. Dünya'nın son büyülü savunma hattı olarak dünyayı, müttefiklerini ve masum insanların hayatlarını kurtarmak için bir dizi olağanüstü güçte büyü biliyor ve bunları kullanageldi. Öte yandan Kızıl Cadı'nın doğuştan sahip olduğu yeteneklerinden gelen büyü gücünün sınırlarını tarif etmek güç. İşe basit tılsımlarla başlamış olmasına rağmen Wanda Maximoff neticede repertuvarına çok sayıda kaos büyüsü eklemiş, gerçekliğin kumaşını bile baştan yazabilecek güçlere ulaşmıştı. Tabii bu, bu güçleri kontrol edebildiği anlamına gelmiyor.

Screen Rant'in haberine göre Doktor Strange ve Wanda aslında çizgi romanlarda birbirlerine karşı savaşmıştı, en akılda kalıcı dövüşlerinden biri Brian Michael Bendis'in Avengers: Disassembled hikayesinde gerçekleşmişti. Bundan hemen önce Wanda, dizginleyemediği güçlerinden dolayı eşi Vision dahil olmak üzere birkaç Yenilmez'i öldürmüştü. Bu Yenilmezler'in Doktor Strange'i yardıma çağırmasına neden olmuş, o da Wanda'yı alt etmek için büyülerini ve Agamotto'nun Gözü'nü kullanmıştı.

Bu noktada Wanda teknik olarak hala hayatta olmasına rağmen Doktor Strange'in eylemleri, halihazırda hassas olan bilincini kapatmıştı. Daha sonra Wanda'nın babası Magneto onu götürmek için gelmiş, bu da daha sonra başlayacak House of M hikayesinin önünü açmıştı (bu hikayede Wanda Marvel evrenini baştan yaratmıştı). Bu hikayede Doktor Strange Wanda'yı nispeten seri şekilde durdurmayı başardıysa da burada dikkate alınması gereken önemli bir detay var: Wanda burada olağanüstü gücü bir yana kendi bilinci ve zihni üzerinde dahi kontrole sahip değildi. Wanda'nın dikkati yerinde olsaydı ve Strange'le yine de dövüşmeye kararlı olsaydı neler olabileceğini kim bilebilir?

Doktor Strange deneyime, çalışmaya ve ustalığa sahip, bu da onu olağanüstü düzeyde hünerli ve yetkin bir büyücü yapıyor. Wanda'nın çiğ gücü onu tüm Marvel Evreni'nindeki en güçlü varlıklardan biri yapıyor. Eğer dövüş iki karakterin de dikkatini verdiği ve performanslarının doruğunda olduğu bir durumda gerçekleşseydi Wanda'nın bu karşılaşmayı kazanması epey olası olurdu, en azından Doktor Strange'in daha önceki tüm seferlerden daha zor bir mücadeleye girmesi gerekirdi.

Marvel Sinematik Evreni'nin WandaVision fragmanı Wanda'nın gerçekliği şekillendiren güçlerinin devreye girdiği bir durumu gösterir gibi duruyor. Wanda'nın Doktor Strange devam filmine dahil olacağıyla ilgili söylentilerle de beraber düşününce hayranlar Doktor Strange'in olağanüstü güçlü Kızıl Cadı'yla yakında karşı karşıya geleceğini varsayabilir. Umarız çizgi romanlardaki gibi onunla savaşmaya zorlanmak yerine Marvel Sinematik Evreni'nde ona daha çok yardım edebilir.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU