Kanye West bipolar paranoyayı anlattı: Herkesin sizi öldürmek istediğini zannediyorsunuz

“Hükümetin kafanıza çipler yerleştirdiğini, sesinizin kaydedildiğini düşünüyorsunuz”

Fotoğraf: The Independent

Bipolar bozukluk nedeniyle yaşadığı “aşırı paranoyayı” anlatan Kanye West, her şeyin bir “komploymuş gibi” hissettirebildiğini söyledi.

Netflix’te ikinci sezonu yayımlanacak David Letterman ile Sıradaki Konuğum (My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman) adlı programa katılan ünlü rapçi, yaşadığı psikolojik sorunlar hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

West, 31 Mayıs’ta yayımlanacak röportajda, bipolar bozukluğun bölünmüş kişilik fikrine yakın olduğunu belirterek, “Bana uyar çünkü ben bir ikizlerim” dedi.

Bipolar bozukluğun kişinin etrafındakilerle ilgili “aşırı paranoyak” hissetmesine neden olabildiğini söyleyen West, bu hastalıktan muzdarip kişilerin farklı deneyimler yaşadığını, kendi deneyiminde her şeyin bir “komplo” gibi hissettirebildiğini belirtti. West şöyle devam etti:

“Hükümetin kafanıza çipler yerleştirdiğini zannediyorsunuz. Sesinizin kaydedildiğini zannediyorsunuz. Tüm bunlara inanıyorsunuz.”

West bu durumun, “herkesin sizi öldürmek istediğini” düşünme noktasına kadar varabildiğini söyleyerek, “Neredeyse kimseye güvenmiyorsunuz” diye konuştu.

Ruh halinde ani ve aşırı dalgalanmalara yol açabilen bir zihinsel hastalık olan bipolar bozukluk birbirini izleyen manik (aşırı coşkun)  ve depresif (aşırı çökkün) dönemlerle karakterize oluyor.

Kanye West bipolar bozukluk rahatsızlığından ilk kez Haziran 2018’deki albüm tanıtımını sırasında bahsetmiş, “Yikes” şarkısında hastalığını “süper güç” olarak tanımlamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU