İsrail istihbaratına göre Hizbullah lideri Nasrallah, Kovid'e yakalandı

Videoda Hizbullah lideri, her zamankinden daha yumuşak bir ses tonuyla konuşuyor, sık sık öksürüyor ve nefes almakta zorlanıyor gibi görünüyor

Nasrallah'ın konuşma yaparken yorgun görünmesi dikkat çekmişti (Twitter)

Lübnan'daki Hizbullah hareketinin lideri Hasan Nasrallah'ın önceki gün yaptığı konuşmada yorgun görünmesi ve sık sık öksürmesi, İsrail istihbaratının dikkatinden kaçmadı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail istihbaratı Nasrallah'ın Kovid-19 virüsü kaptığını düşünüyor. Sık sık görüntülü açıklama yayımlayan Nasrallah'ın son dönemde kamuoyuna konuşmaktan ve röportaj yapmaktan kaçınmasının da hastalığıyla bağlantılı olduğu iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrailli askeri yetkililer de, Nasrallah'ın İsrail'e yönelik sert ifadeler kullandığı konuşmada "tehdit edici" olmaktan ziyade zayıf göründüğünü belirterek konuşmayı Hizbullah lideri açısından bir hata olarak niteledi.

Videoda Hizbullah lideri, her zamankinden daha yumuşak bir ses tonuyla konuşuyor, sık sık öksürüyor ve nefes almakta zorlanıyor gibi görünüyor.

Lübnan'ın güneyindeki İsrail işgalinin sona ermesinin 21. yılında konuşan Nasrallah, İsrail'in Doğu Kudüs'teki ihlallerini sürdürmesi halinde, ülkenin yok olmasıyla sonuçlanacak bölgesel bir savaş çıkabileceğini söylemişti.

Gazze'deki Filistinli direniş örgütlerinin İsrail'e karşı büyük bir askeri başarı elde ettiğini kaydeden Nasrallah, bu başarının Filistin davasına yeniden itibar kazandırdığını ve ABD'nin barış planı olan Yüzyılın Anlaşması'nı geçersiz kıldığını belirtmişti.


Independent Türkçe, Haaretz, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU