Defne Samyeli: Kul hakkına sığdı mı?

Samyeli, Peker'in bir paylaşımım ardından açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

Spiker, sunucu ve oyuncu Defne Samyeli, organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in Twitter’dan yaptığı bir paylaşımın ardından açıklama yaptı.

Samyeli, “Kul hakkına sığdı mı?” notuyla yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Ben o 'Defne Hanım' değilim. Ama görüyorum ki gündemde benmişim gibi bir algı oluşmuş, ya da yaratılmış. Son dönemin en popüler tweetlerinin yazarı Sedat Peker, bunlardan birinde bahsettiği 'Defne Hanım'ın soyadını da bahşederse, başta ben olmak üzere diğer kadın, anne, kız çocuğu Defne'ler durduk yere zan altında kalmaz, iftiraya uğramaz.

Yayınlarında sık sık Allah'a sığınan, karısının anneliğine, kızının gözyaşının kutsallığına, Kur'an'ın iftira ile ilgili hükümlerine ve de 'kul hakkı'na atıfta bulunan Sedat Peker, bu konularla ilgili sadece kendi ve ailesinin Allah katında imtiyazlı olduğunu düşünmüyordur sanırım.

Bir kul, bir birey, bir kadın, bir anne, bir kız kardeş ve bir kız çocuğu olarak kendisini hemen bu muğlak açıklamasını netleştirmeye davet ediyorum. Açıklasın, kimmiş o Defne Hanım? Evinde kim kalp krizi geçirmiş? Açıklayacaktır mutlaka; çünkü şerefli olmak, topraklarımızda pek anlam yüklenen 'erkek gibi olmak' bunu gerektirir.

Özür diledi

Peker, Samyeli'nin tweetinin ardından yaptığı paylaşımda, "Defne Samyeli hanımın tweetini gördüm. Bahse konu olan kişi kendisi değildir. Ben kendisini kastetmedim. Ancak yine de kendisinden özür dilerim, hem de tüm kalbimle özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Peker'den tepki çeken paylaşım 

Peker, “Daha önce de söylemiştim. Havlamasını bilmeyen it, eve kurt çağırır diye. Hiçbir zaman suçlanmadığım bir olayı böyle gündem yaparsanız öyle bir şey yaparım ki, ben de Defne hanımın evinde kimin kalp krizi geçirdiğini anlatmaya başlarım. Şansınızı zorlamayın!” paylaşımı yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU