Kayapınar'dan Peker'e yanıt: Asla kabul etmiyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Kayapınar Sedat Peker'in iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, isminin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile anılmasını asla kabul etmediğini ifade etti.

Kayapınar, organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, hakkında asılsız iddiaların yer aldığını belirtti.

Söz konusu videoda, şahsıyla ilgili kullanılan ifadelerin tamamının gerçek dışı olduğunu vurgulayan Kayapınar, 30 yıldır devletine, milletine her kademede hizmet etmiş bir devlet memuru olduğunu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Memuriyet hayatında, şube müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı, bakanlık müşaviri ve 2014 yılından itibaren de Mekansal Planlama Genel Müdürü olarak onurla, şerefle devletine, milletine hizmet ettiğine dikkati çeken Kayapınar, tüm bu görevleri esnasında hukuka ve mevzuata aykırı hiçbir işlem yapmadığını vurguladı.

AA'nın aktardığına göre hakkında bugüne kadar açılmış tek bir disiplin soruşturması olmadığına dikkati çeken Kayapınar, şunları kaydetti:

2019 yılında şahsıma yönelik yapılan ihbar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı adli tahkikat başlatmış ve neticesinde 8 Eylül 2020 tarih ve 2020/3574 sayılı 'soruşturmaya yer olmadığına dair karar' vermiştir. Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli idari inceleme ve araştırma yapılmış, 16 Ekim 2020 tarih ve 50 sayılı Kurul Kararı ile FETÖ/PDY kapsamında yapılacak bir işlemin bulunmadığına karar verilmiştir. Şahsıma isnat edilen FETÖ iddiasının asılsız olduğu gerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen kararlarla açık bir şekilde ortaya konulmuştur. Bütün bu gerçekler ortadayken ismimin FETÖ Terör Örgütüyle anılmasını asla kabul etmiyor, şiddetle reddediyorum. Bu iftiralarla ilgili her türlü yasal yola başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.

Peker yayınladığı son videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu ifade edilen Sadık Soylu’nun “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da yönettiğini” iddia etmiş şöyle konuşmuştu:

Senin akraban var ya Ankara'da, Sadık Soylu. Bir iş merkezi var yine Ankara'da Next Level diye geçiyor. Bu devletin bir yeri. Şimdi bakanlığın tüm yüksek bürokratları orada, tüm işadamları orda. Murat Kurum mu yönetiyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı, Sadık Soylu mu? Bir de Erdal Kayapınar var, bakanlığın mekansal planlama genel müdürü. Bu adamla ilgili FETÖ soruşturması varmış, o nasıl kapandı. Soruşturma kapandı? Sayın savcılar siz delil mi istiyorsunuz, kameralar var, bu Sadık Soylu'nun resmi bir unvanı yok, devletin bakanlığa ait resmi binasında nasıl oturuyor müsteşar gibi, bakan gibi... Neden işadamları ile devletin görevlileri orda. Sayın savcı bir yazı yazacaksın, HTS kayıtları gelsin diye, hangi bürokratlar bu adamın yanına gidip geliyor, hangileri arıyor. Ben iddia ediyorum, Murat Kurum'u o kadar aramıyorlardır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU