Pervin Buldan'dan Sedat Peker'in videosunun ardından açıklama: Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü

"Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız"

Fotoğraf: T24

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sedat Peker’in “faili meçhul” cinayete kurban giden eşi Savaş Buldan hakkında yaptığı açıklamayla ilgili bir mesaj paylaştı.

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, bugün 7. videosunu yayımladı.

Peker bu videoda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı suçlayarak şu ifadeleri kullandı:

Bu Mehmet Ağar var ya Mehmet Ağar. Emniyet müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları, Behçet Cantürk'ü, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan... Hepsinden para alıyordu. Ağar en son siyasete girince, hayali cumhurbaşkanlığı, geçmişini temizlemek için Milli Güvenlik Konseyi'ne bir sunum yaptı, o zaman Tansu Çiller'i ikna etti, sonra Milli Güvenlik Konseyi'ni, devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir şeklinde sözlü karar çıkarttırıp sonra başladılar öldürmeye. Vallahi vatan millet için yapmadı, kendi geçmişini temizlemek için.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pervin Buldan da katledilen eşi Savaş Buldan hakkındaki bu ifadelerin ardından Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız.

Buldan cinayeti

Savaş Buldan, 2 Haziran 1994'te İstanbul'da bulunan Çınar Oteli'nden, polis kimlikli, polis yelekli ve telsizli sekiz kişi tarafından Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'la birlikte kaçırıldı ve sonrasında öldürüldü. Buldan ve arkadaşlarının cesetleri, 4 Haziran 1994'te Bolu'nun Yığılca ilçesi Melen çayı kenarında bulundu. İşkence yapıldığı, vücudunda yanık izleri görüldüğü, derisinin soyulduğu, göğsüne ve başına kurşun sıkıldığı otopsi raporu ile belgelendi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın bulunduğu 19 kişi hakkında, Savaş Buldan, Behçet Cantürk, Namık Erdoğan gibi isimlerin de öldürüldüğü faili meçhul cinayetler hakkında "cürüm işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek" gerekçesiyle hapis cezası istenen bir dava açıldı. Ancak davanın 2019’daki karar duruşmasında bütün sanıklar beraat etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU