Selvi: Ne oldu HDP, cevap ver bakalım

"Ben yazınca esip kükreyen HDP, hadi İçişleri Bakanı Soylu’nun iddialarına yanıt ver?"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın söylemediği ifade edilen bazı sözleri yazdığı gerekçesiyle muhalefet partisinden gelen tepkiyi eleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da kendisi gibi benzer bir iddiayı dile getirdiğini söyleyen Selvi, "Ben yazınca esip kükreyen HDP, hadi İçişleri Bakanı Soylu’nun iddialarına yanıt ver?" diye yazdı.

Selvi, 14 Mayıs’taki yazısında Demirtaş’ın “Ortak cumhurbaşkanı adayı ve üç cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bize bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık verilecek. İçişleri, Milli Savunma ve Milli Eğitim’i bize vermezler. Dışişlerini de vermezler ama AB ile ilgili bir bakanlık ya da Kültür Bakanlığı gibi bir bakanlık olabilir” şeklinde bir ifade kullandığını iddia etmişti. HDP, tırnak içinde verilen ve Selahattin Demirtaş'ın söylediği iddia edilen bu ifadeleri yalanlamış “Sözler tümüyle gerçek dışıdır, hayal ürünüdür, uydurmadır” açıklaması yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında yalan söylemediğini öne sürdü. Yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ifadelerine yer veren Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT’deki yayında HDP’li bakan konusunu bir ileri aşamaya taşıdı. Hiçbir yoruma girmeden, Süleyman Soylu’nun açıklamalarının aynen aktarıyorum. Soylu ne diyor?

“Fikrim yok, bilgim var. Peki kim pişiriyor bu işi, nerede pişiyor? Bilgim var diyorum değil mi? Mesele sadece bakanlık değil, başka işler de var. İki bakanlık. Yaklaşık 6-7 aydır pişiyor. Birisi başkan yardımcılığı. Direkt Kandil, buradaki iş tutanlarıyla. Öteki Kültür ve Turizm Bakanlığı” diyor.

Soylu, yayında birlikte olduğu gazetecilere, bakanlığa gelirlerse belgeyi de göstereceğini söylüyor. Bu denli iddialı. Belgeye dayalı konuşması, İçişleri Bakanı’nın açıklamalarına kulak vermemizi gerektiriyor. Soylu, ayrıca ayrıntı veriyor. “Bize ilk etapta İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi bakanlıkları vermezler. Kim konuşmuş, ne konuşmuş, nasıl konuşmuş, talep nereden gelmiş, teklif nereden gelmiş? Altını oluşturmuşlar. Ve bitmiyor. Yok derlerse can yakarım” diye konuşuyor.

HDP’yi sadece hükümete değil, devlete taşımayı hedefleyen modeli ise Soylu şöyle anlatıyor: “Sonra yetmedi. Diyor ki valiler ve kaymakamlar diyor. Aman diyor iyi çalışın diyor. Bunlara yönelik hükümeti şekillendirmeliyiz diyor. Bürokraside adamlar oluşturmalıyız diyor. Her bakanlıkta bakan yardımcımız olması lazım diyor. Bunu kim diyor? Kandil ve Kandil’in buradaki uzantıları diyor. Ben bakanlık ismi veriyorum. Başkan yardımcılığı.”

Ben yazınca esip kükreyen HDP, hadi İçişleri Bakanı Soylu’nun iddialarına yanıt ver?

Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in, “Ne oldu Paşinyan?” cümlesini ödünç alarak ama aynı ses tonu ve tavırla seslenmek istiyorum. “Ne oldu HDP?”

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU