Ozan Kabak'ın takımı Stuttgart küme düştü

Play-out rövanş maçında Stuttgart'ı konuk eden ve 0-0 berabere kalan Union Berlin, ilk müsabakadaki 2-2'lik sonucun avantajıyla Bundesliga'ya yükseldi. Milli futbolcu Ozan Kabak'ın da formasını giydiği Stuttgart, gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edecek

Stuttgart, 1975 ve 2016'dan sonra tarihinde üçüncü kez Bundesliga'da tutunamadı / Fotoğraf: Reuters

Milli futbolcu Ozan Kabak'ın formasını giydiği Alman ekibi Stuttgart, play-out mücadelesinde Union Berlin'e elenerek küme düştü.

Almanya'da İkinci Lig'i (Bundesliga 2) 3. sırada tamamlayan Union Berlin ile Birinci Lig'i (Bundesliga) 16. durumda bitiren Stuttgart'ın karşı karşıya geldiği play-out etabı maçları tamamlandı.

İlk maçı Stuttgart'ta 2-2 eşitlikle tamamlanan eşleşmenin rövanşı, Berlin'deki An der Alten Försterei Stadı'nda oynandı ve müsabaka 0-0 sonuçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Union Berlin, deplasmanda oynanan ilk maçta aldığı 2-2'lik skorun avantajıyla Bundesliga'ya yükselirken, Stuttgart ise Bundesliga 2'ye düştü. Stuttgart, 1975 ve 2016'dan sonra üçüncü kez Bundesliga'da tutunamadı.

Stuttgart forması giyen milli futbolcu Ozan Kabak, karşılaşmada 90 dakika oynadı.

Bu sezon ara transfer döneminde Galatasaray'dan 11 milyon euro bonservis bedeliyle Stuttgart'a transfer olan Ozan Kabak, kırmızı-beyazlı formayla çıktığı 15 maçta 3 gol atma başarısı gösterdi.

Bundesliga'da sezonu 17 ve 18. sırada tamamlayan Hannover 96 ile Nürnberg takımları küme düşmüş, Bundesliga 2'de şampiyon olan Köln ile ikinci sırayı alan Paderborn ise Bundesliga'ya yükselmişti.

 

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU