Ozan Kabak'ın, Tekirdağ'dan Stutgart'a uzanan yolculuğu

Galatasaray altyapısından yetişerek A takımına yükselen Ozan Kabak, ara transfer döneminde Stutgart'a 11 milyon euro bedelle gitti. Bu transferle Ozan Kabak, Türkiye'de yetişerek yurtdışına giden en pahalı dördüncü transfer oldu

Ozan Kabak ara transfer döneminde Almanya'nın Stutgart takımına 11 milyon euro bonservis bedeliyle gitti

Galatasaray'ın son yıllarda altyapısından yetiştirdiği en başarılı futbolculardan biri olarak bilinen Ozan Kabak, Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarılı performansla yerli-yabancı birçok kulübün dikkatini çekmeyi başardı. 

11 milyon euro bonservis bedeliyle Almanya’nın Stutgart takımına transfer olan Ozan Kabak, transfer ücretiyle birçok konuda Türk futbol tarihine geçti.
 

 

Ozan Kabak, 25 Mart 2000 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Mardinli olan Ozan Kabak, babası cezaevi müdürü olduğu için Ankara'da görev yaptığı sırada dünyaya geldi.

 

 

Stoper mevkiinde oynayan Ozan Kabak, 1.85'lik boyuyla hava toplarında başarılı bir performans sergileyen Ozan Kabak, sol ayağını da etkili bir şekilde kullanabiliyor.

 

 

Ozan Kabak Galatasaray'ın efsane futbolcusu Bülent Korkmaz'ı idol olarak görüyor.

 

 

Tekirdağ’da oturan Ozan Kabak, babasının işi sebebiyle bir sene boyunca hergün Florya’ya gidip geldi. Kabak, ertesi sene İstanbul’da fen lisesini kazandı ve Galatasaray altyapısında yatılı olarak kalmaya başladı.

 

 

Ozan Kabak, profesyonel olarak ilk maçına, 12 Mayıs 2018 tarihinde Yeni Malatyaspor'la oynanan Süper Lig maçında çıktı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Macaristan 0-1 Turkiye cok sukur yari finaldeyiz

Ozan Kabak (@ozankabak4)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

2017 yılında Hırvatistan'da düzenlenen 2017 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda Türkiye 17 yaş altı Milli Futbol Takımı'nda oynadı. Ozan, UEFA tarafından turnuvanın en dikkat çeken 10 futbolcusu arasında gösterildi.

 

 

2017 yılında Galatasaray ile profesyonel sözleşme imzalayan Ozan'ın 2020'ye kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen geçtiğimiz günlerde Almanya’nın köklü kulüplerinden Stutgart’a 11 milyon euro bedelle transfer oldu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Galatasaray'ın evladı" sıfatını ömrüm boyunca göğsümde taşıyacağım... @galatasaray

Ozan Kabak (@ozankabak4)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Galatasaray'a duygusal veda

Ozan Kabak, Galatasaray'a kişisel Instagram hesabından paylaştığı duygusal bir video ile veda etti.

"Galatasaray futbolcusu olmadan önce Galatarasay taraftarı oldum. Hayallerime doğru koşmak için her gün Tekirdağ’dan İstanbul’a yolculuklar yaptım. Mayıslar hep bizimdi ama geçen mayıs benim için en özeliydi. Fatih Terim; hocam, yol göstericim. Bana öğrettikleri kariyerim boyunca benimle olacak. Galatasaray tribünleri; bana layık gördüğünüz Galatasaray’ın evladı sıfatını ömrüm boyunca göğsümde taşıyacağım. Bugün yuvama veda günü. Transferim, Galatasaray ailesine, aileme katkı sağlayacaksa ne mutlu bana. Gelecek mayıslarda şampiyonlukları hep beraber kutlamak, Bundesliga’da başarılarımla göğsünüzü kabartmak umuduyla her şey için teşekkür ederim"

DAHA FAZLA HABER OKU