Suudi Arabistan’da vaka sayılarındaki artış sürüyor

Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında 17 vakanın tespit edilmesinin ardından bugün 6 bölgede geçici olarak kapatılan 17 camiyi yeniden açtı

Aşıların siteye kaydedilmesinin, giriş prosedürlerini kolaylaştırmaya ve giriş noktalarında bekleme sürelerini kısaltmaya katkıda bulunduğu vurgulandı (Fotoğraf: Abdullah Falih)

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde bin 330 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 437 bin 569’a yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, bin 365’i yoğun bakımda tedavi gören ağır hasta olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 8 bin 629 olduğu bilgisi verildi.

Sağlık Bakanlığı, bin 55’i son bir günde olmak üzere şu ana kadar 421 bin 726 kişinin iyileştiğini duyurdu.

Ayrıca açıklamada, son 24 saatte 13 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, ülkedeki toplam can kaybının 7 bin 214’e yükseldiği ifade edildi.

6 bölgede 17 cami yeniden açıldı

Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında 17 vakanın tespit edilmesinin ardından bugün 6 bölgede geçici olarak kapatılan 17 camiyi yeniden açtı.

Toplamda 103 günde sterilizasyon işlemlerinin ardından tekrar ibadete açılan cami sayısı 1240’a ulaştı.

Bakanlık, herkesi ihtiyati tedbirlerle ilgili tüm talimatlara uymaya ve camilere gelenlerin güvenliği ve sağlığı için bu konuda iş birliği yapmaya çağırdı.

Pasaportlar Genel Müdürlüğü’nden çağrı

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğü, ülke dışından gelen yolculara (Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin vatandaşları ve her türden yeni vize sahipleri) gelmeden önce oldukları aşıyı internet üzerinden kaydetmeye çağırdı.

Aşıların internet üzerinden siteye kaydedilmesinin, ülkeye giriş prosedürlerini kolaylaştırmaya, hızlandırmaya ve giriş noktalarında bekleme sürelerini kısaltmaya katkıda bulunduğu vurgulandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU