Mahçupyan: OHAL ilan etme, seçim tarihini erteleme gibi şeyler olabilir

Davutoğlu’nun eski danışmanı Mahçupyan, Cumhur İttifakı’nın oylarının eridiğini ve bu erime devam ederse seçimlerin ertelenmesinin de gündeme gelebileceğini söyledi

Geçmişte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanlığı görevinde bulunan Gazeteci Etyen Mahçupyan TV5 Televizyonu'nda yayınlanan Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz'in sunduğu 4. Güç programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siyasetle medya arsındaki alanın değiştiğini söyleyen Mahçupyan, “İktidarın özellikle son 4-5 yıl içindeki geçirdiği değişim bizi yeniden 90’lı yıllara taşıdı” dedi.

Dizginlerin elden kaçırıldığı ve ülkenin iyi yönetilemediği ve ancak ideolojik bir bağlamla bir yere taşınabileceğinin varsayıldığı dönemlerde mafyanın kendiliğinden devreye girdiğini kaydeden Etyen Mahçupyan, milliyetçi dalgaların her zaman suç örgütlerini davet edeceğini söyledi.

Şu anda bir talan ekonomisinin yürürlükte olduğunu savunan Mahçupyan, arazinin arsalaştırılıp rantın paylaşılmasında suç örgütlerine alan doğduğunu söyledi.

“Yargı işaret bekliyor”

Sedat Peker’in iddiaları hakkında siyasetten bir işaret gelmediği için yargının harekete geçemediğini belirten Mahçupyan, “Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde bu konuda taraf olma gereği duyacak. O noktadan sonra kendilerini tehlikede hissetmeyen savcılar soruşturma açabilir ama açılmayabilir de” dedi.

AK Parti ve MHP arasındaki işbirliğinin getirisi çok yüksek olduğu için aralarındaki fikir ayrılıkları ve çıkar çatışmalarının arka planda kaldığını savunan Etyen Mahçupyan, MHP’nin AK Parti’yi kendi istediği sınırlar içinde hareket etmesine imkan tanıdığını söyledi.

"AK Parti ve MHP muhalefette de kader birliği yapacak"

AK Parti ve MHP’nin oy kaybettiğini, bu durumda iktidar değişikliği olması halinde iki partinin de birlikte muhalefete düşeceklerini kaydeden Mahçupyan, kader birliğinin o durumda da devam edeceğini belirtti.

AK Parti’nin iktidardan gitmemek için farklı çareler arayacağını kaydeden Etyen Mahçupyan, “HDP ile Millet İttifakı'nın arasının açıldığını ve milliyetçi dalganın tüm medyayı sardığını düşünelim. Böyle bir ortamda Erdoğan'ı yenmek kolay olmayabilir ama bu da olmuyorsa OHAL ilan etme, seçim tarihini erteleme gibi şeyler olabilir” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, TV5

DAHA FAZLA HABER OKU