Taşgetiren: Nisanda ne olacaktı?

"Kimbilir belki de Özışıklar biliyordur bu 'Nisan projesi'ni"

Fotoğraf: Twitter

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, hakkında kırmızı bülten ile arama kararı bulunan Sedat Peker’in çektiği videolarda sürekli olarak nisan ayını işaret etmesini köşesine taşıdı.

Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında Peker’in sosyal medyada yayınladığı videoların büyük ilgili çektiğini söyledi ve “Çünkü her bölümde hikaye - hikayeler var. Soylu var, Ağar var, uyuşturucu ticareti iddiaları var, aile var, siyaset var” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sahi Nisan’da ne olacaktı?” diye soran Taşgetiren, yazısının devamında özetle şunları yazdı:

Bu gizemli soru Sedat Peker’in açıklamalarında kamuoyunun önüne konuyor. Belli ki bu sorunun bir hikayesi var. Ya da Peker, böyle bir hikaye varmış gibi izlenim doğurmak istiyor. Acaba hangisi? Açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla, işin içinde bir ara “omuz vurma”ya kadar varan Albayrak cenahı ile Soylu cenahı arasındaki siyasi rekabetin yansımaları var.

Son videoda Peker bir kere daha altını çiziyor “Nisan hesabı”nın. Kimbilir belki de Özışıklar biliyordur bu “Nisan projesi”ni. Belli ki Peker, mesela Pelikancılar’a karşı. Pelikancılar kim, kiminle beraber, nasıl finanse ediliyor, bu biliniyor. Demek ki, Nisan’da, hiçbir şey olmayacaksa bile bir şeyler olacaktı. Peker’e göre olacak işlerle kendisinin ve Süleyman Soylu’nun ilişkisi bulunuyor.

Süleyman Soylu ise daha ilk safhada “Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” gibi bir açıklama yapmıştı. Peker’in “Nisan operasyonu” ile ilgili iddialarının, yukardan aşağı, Beştepe’den Meclis grubuna kadar tüm Ak Parti dünyasını -hatta tüm memleketi- ilgilendirmemesi mümkün mü? “Sedat Peker Nisan’la ilgili ne diyor acaba?” sorusu hiçbir mahfilde sorulmamış olabilir mi?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU