Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e tepki: Beni, Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaştı, kadın olması nedeniyle ileri gitmiyorum

Akşener'in açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir. Bugüne kadar Filistin'e devletimizin yapmış olduğu tüm destekler AK Parti dönemindedir" dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Temsilci Genç Buluşması" programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleye lişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, kısıtlama sürecinden turistlerin etkilenmediği eleştirilerine cevap verdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Turistlere serbest, vatandaşa yasak... Bunların hepsi 'biz iktidarı nereden çökertiriz'. Bu sabah bir TV kanalında 'Turizm çöktü' diyor, siyasete yeni giren şahıs. Şu anda bir koronavirüs döneminden geçiyoruz ve turist vs. bunlar zaten gelemiyor. Gelenler öyle veya böyle bazı riskleri göze alarak geliyor. O riskleri göze alarak gelenlere de biz diyeceğiz ki 'Sokaklarda dolaşamazsın'. Oradan 3-5 dolar veya avro girecekse ülkemize, bırak girsin. Nerelere nasıl para harcayacağı belli. Bu konularda yapılan iş tamamen bir siyasi dezenformasyondur. Şu anda diyelim Sultanahmet Meydanı'nda birçok yer kapalı. dolaşan turistler de halı vs. bazı şeyler satın alıyorsa alıyordur, onlara kapıyı niye kapatacaksın? Türkiye'ye girecekse oradan bir döviz, bırak girsin.  Turiste açık, yerliye kapalı gibi bir şeyin propagandasını yapmak sosyal medyanın sadece sahtekarlığı ve ülkemizi içeriden vurmasına yönelik kampanyadan başka bir şey değildir. Testi olmadan zaten gelemiyor. Hatta bazıları bu testi ülkemizde olma durumunda kalıyor. Sosyal medya 'Biz bu iktidarı nasıl vururuz, Erdoğan'ın nasıl tökezletiriz', yaptıkları iş bu.

"Vaka sayısı 5 bine indiğinde rahatlayacağız"

Ülke genelinde uygulanan kısıtlaaya ilişkin de bilgiler veren Erdoğan, "Kısmi kapanmayla tam kapanma arasında farkı çok açık gördük. Hedef her şeyden önce 5 bine inmek. 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız. Vefat sayısı da ciddi manada azalmış olacak 5 bine indiğimizde" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir"

Erdoğan, kendisini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ye benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de tepki göstererek şunları kaydetti:

"Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir" diyen Erdoğan şunları söyledi:

Utanmadan, sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim. Davos'ta İsrail'in başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. Bunlar çünkü çocukları, kadınları, yaşlıları katlederler, şehit ederler. 'Siz busunuz' dedim, Davos'ta söyledim, BMGK'da söyledim. Bunu söylemiş ve 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ederek geçmiş olan bir Erdoğan'a sen bunları söyleyemezsin. Bu senin ne haddinedir, ne de kimse sana bu fırsatı vermez. Bugüne kadar Filistin'e T.C. Devleti'nin yapmış olduğu tüm destekler AK Parti dönemindedir. Hanımefendi, önce bunu bir öğren. Hastanelerine varıncaya kadar biz bunları yaptık, insani yardımları yaptık. Yapıyoruz ve yapacağız. Bunu de özellikle bilmesini isterim. Ama bunların öyle bir derdi yok.

"Dünya şu anda Türkiye'yi kıskanıyor ve kıskanmakta haklılar"

Doğalgaz ve petrol aramaları için "Güzel müjdeler alıyoruz" diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Yakında inşallah petrol, doğalgaz, bunların haberini alırsanız şaşmayın. Bunları aldığımız anda Türkiye'nin dünyaya bakışı çok farklı olacak. Dünya şu anda Türkiye'yi kıskanıyor ve kıskanmakta haklılar. İnşallah 20 Temmuz'da ben Kuzey Kıbrıs'ta olacağım ve gerekli mesajları tüm dünyaya oradan vereceğim.
 

Ayrıntılar gelecek...

DAHA FAZLA HABER OKU