Akşener: Hangi yüzle milletten helallik istiyorsun?

"Ekmeği haram ettiğin işçiden helallik alamazsın. Hayalleri haram ettiğin gençten helallik alamazsın. Siftahı haram ettiğin esnaftan helallik alamazsın"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "helalleşme" açıklamasına tepki gösterdi. "Çileyi, yokluğu ve yoksulluğu reva gördüğün bu milletten, hangi yüzle çıkıp da helallik istiyorsun?" diye soran İYİ Parti lideri, erken seçim çağrısını yeniledi.

Meral Akşener, üç haftanın ardından Meclis'in tekrar açılmasıyla grup toplantısı yaptı.

Konuşmasında ilk olarak Gazze'ye yoğun saldırılar düzenleyen İsrail'e Türkiye tarafından caydırıcı bir tepki verilmediğini söyleyerek başlayan Akşener, "Kürsüden sallamayı liderlik sananların devri, artık bitiyor. Milletimiz, televizyonlarda estirilen hamaset rüzgarlarına artık inanmıyor. Samimiyetsiz ağlak tavırlarınızla, Filistin için çok şey yapıyormuş gibi görünme çabanızı, artık kimse yemiyor. Boş konuşmayı bırakıp, gerekeni yapacaksın. Tabii bunu yaparken de korkmayacaksın, dik duracaksın, İsrail’e yaptığın gideri, Çin'e de yapabileceksin. Türk Devleti'nin Cumhurbaşkanı’na yakışan budur" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamasının devamında Erdoğan'ın “Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” şeklindeki ifadelerine sert tepki gösteren Akşener, şunları söyledi:

Çileyi, yokluğu ve yoksulluğu reva gördüğün bu milletten, hangi yüzle çıkıp da helallik istiyorsun? Ayıptır, günahtır. Bak ben sana doğru adresleri söyleyeyim mesela git, milletimizin alın teriyle kasalarını doldurduğunuz, o beş müteahhitten helallik iste. Mesela git, arpalığa çevirdiğin yönetim kurullarına atadığın, gelin, damat ve kayınçolardan helallik iste. Mesela git, sarayda beslediğin, 5 maaşlı danışmanlardan, yandaşlardan, trollerden ve malum vakıflardan helallik iste. Daha dün, “işyerleri kapanıyor diyenler yalan söylüyor.” diyordun, bugün utanmadan, onlardan helallik istiyorsun. Dün, eve ekmek götüremiyoruz diyen esnafa, “abartıyor” diyordun, bugün utanmadan, onlardan helallik istiyorsun. Dün, feryat eden çiftçiye, “terörist” diyordun,bugün utanmadan, onlardan helallik istiyorsun.

Erken seçim çağrısı: Öyle kürsülerden üfürmekle olmaz

Akşener, Erdoğan’ın “helalleşme” açıklaması üzerinden erken seçim talebini de şu ifadelerle dile getirdi:

İllaki helalleşmek istiyorsan, ben sana yolunu söyleyeyim. Siyasetçi, milletiyle kürsüden attığı nutukla helalleşmez. Siyasetçi, milletiyle sandıkta helalleşir. Madem helallik alacaksın, önce aziz milletimizin önüne sandığı getireceksin, helalliği öyle isteyeceksin. Sandığı getireceksin, milletimiz sana ne diyecek göreceksin. Öyle kürsülerden üfürmekle olmaz. Halep oradaysa, arşın burada. Madem helallik alacağına eminsin, buyur bakalım, hodri meydan!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU