Erdoğan'dan "salgın kısıtlaması" açıklaması: Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz

Salgın tedbirlerine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin video konferans yöntemiyle gerçekleşen bayramlaşma toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdğan, "Yaptığımız özverilerin karşılığını belirgin düşüşle gördük. İnşallah, tedbiri elden bırakmadan bu sayıları çok daha aşağılara çekmeyi umuyoruz" dedi.

Normalleşme takviminin işleyişine ilişkin detayları paylaşan Erdoğan, pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimini uygulamaya başlayacaklarını belirterek, "Niyetimiz Mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

"Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz"

Salgın tedbirleri döneminde çalışan ve esnafa mümkün olduğunca destek olunduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Bununla kalmıyor aldığımız tedbirler ile vatandaşlarımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz. Amacımız, dünyanın tamamı ile birlikte yaşadığımız bu sıkıntılı süreci en az hasarla, en az kayıpla atlatılabilmesini sağlamaktır. Üretim tarafında bunu başardığımızı memnuniyetle görüyoruz. Sanayi üretimi ve ihracat rakamları her ay yeni rekorlar kırarak olumlu yönde ilerliyor. Kısıtlamalardan etkilenen esnafımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri ciddi oranda artırdık

"İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz"

Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'daki saldırılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

"Gücü sabilere, biçare kadınlara, mazlumlara yeten terör devleti İsrail'in zalimlikleri karşısında hem üzüntülü, hem öfkeliyiz. Türkiye'nin tavrı tamamen ilkeseldi" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bugün tüm dünya görmezden gelse de İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz. Gerek liderler seviyesinde gerekse uluslararası kuruluşlar nezdinde temaslar yürüttük. 19 ülke başkanıyla görüşme gerçekleştirdim.Uluslararası toplumun bu konudaki duyarsızlığından üzüntü duyuyoruz. Siyasi, ideolojik hesaplarla İsrail'in döktüğü kanlara sessiz kalarak ya da arka çıkarak ortak olanlar bir gün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. Eğer İsrail'in Filistin'de ve Kudüs'te sergilediği saldırganlığı durdurmazsak, herkes kendisini bu vahşi zihniyetin karşısında bulacaktır.

Bu terör devleti artık tüm sınırları aşmıştır. Kudüs tüm dünyadır. İsrail'in Filistin şehirlerinde sergilediği saldırılara karşı çıkmak insanlığın namus borcudur. Türkiye olarak BM'de bu doğrultuda başlatılacak her girişime destek vermeye ve fedakarlık yapmaya hazırız. Ne yapılacaksa derhal yapılmalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU