Ohio'dan aşı yaptıranlara 1 milyon dolar ödüllü çekiliş

12-17 yaşındaki gençlere de üniversite bursu şansı sunuluyor

ABD 4 Temmuz'a kadar yetişkinlerin yüzde 70'inin en az bir doz aşı yaptırmasını hedefliyor (AP)

ABD'nin Ohio eyaletinde, Kovid-19 aşılarına teşvik amacıyla 26 Mayıs'tan başlayarak 5 hafta boyunca her çarşamba günü, 1 milyon dolar (yaklaşık 8 milyon 500 bin TL) ödüllü çekiliş yapılacak.

Vali Mike DeWine, 18 yaş üzerindeki bütün Ohio sakinlerinin en az bir doz aşı yaptırdığı sürece çekilişi kazanma şansına sahip olduğunu bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplam 5 milyon dolar (42 milyon 500 bin TL) olan ödülün maliyetinin federal Kovid-19 yardım fonundan sağlandığını bildiren DeWine, gelecek muhtemel eleştiriler hakkında şöyle konuştu:

Bazı kişilerin 'DeWine sen delirmişsin. Bu milyon dolarlık çekiliş fikrin para israfı' diyeceğini biliyorum. Ama aslında isteyen herkesin aşıya ulaşabildiği bu dönemdeki gerçek israf, Kovid-19 yüzünden kaybedilen canlar.

Vali, 12-17 yaş arasındaki aşılanmış gençlere de bir müjde verdi. Zira eyalette aynı dönemde bu gençler için ayrı bir çekiliş düzenlenecek. Kazanan 5 kişi, Ohio'daki üniversitelerde 4 yıllık burslu okuma şansına sahip olacak. Bursla okul ücreti, kitaplar ve kalacak yer karşılanıyor.

New York Post'un aktardığına göre eyaletin yaklaşık yüzde 37'si, halihazırda iki doz aşıyı yaptırdı. Eyalet, ABD'de aşılanma oranı açısından orta sıralarda yer alıyor.

ABD'de pek çok bölgede aşıya teşvik kampanyaları yapılıyor. New York yönetimi, aşı olan kişilere ücretsiz bira ve spor müsabakaları, hayvanat bahçesi ya da botanik park gibi yerlere bilet veriyor. Maryland'de aşı yaptıran eyalet çalışanlarına 100 dolar (yaklaşık 850 TL) ödeniyor.

 

Independent Türkçe, CBS News, New York Post, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU