Auschwitz'le ilgili tepki çeken yorumu silmeyi reddeden Tripadvisor geri adım attı

Tripadvisor olaydan ötürü özür diledi

Auschwitz Müzesi yetkilileri, yorum kaldırıldıktan sonra TripAdvisor'a teşekkür etti (AP)

Dünyanın en önemli seyahat portallarından TripAdvisor, ilk başta silmeyi reddettiği Polonya'daki Auschwitz Müzesi'ne yapılan bir değerlendirmeyi platformundan kaldırıp özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Auschwitz Müzesi yetkilileri, "Burası harika. Yeni doğan bebeklerimizle (gaz) odasını test etmeye gittik. Çocuklar sakat kaldı. Ancak burası bütün aile için eğlenceliydi" yazan yorumu 5 Mayıs'ta siteye bildirildi. Ancak şu cevabı aldı:

Şikayetinizle ilgili araştırmamızı tamamladık. Değerlendirme yönergelerimize uygun ve TripAdvisor'da yayımlanmaya devam edecek.

Görevliler konuyu ertesi gün Twitter'dan paylaşarak kamuoyuna sundu. TripAdvisor'ın bu yaklaşımı sosyal medyada pek çok tepki çekerken, site aynı gün içerisinde kararını değiştirerek hem değerlendirmeyi platformdan kaldırdı hem de kullanıcıyı yasakladı.

TripAdvisor, gönderileri incelemede "teknoloji ve insan karışımı" kullandıklarına işaret edip bu yüzden yorumu tespit edemediklerini bildirdi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Auschwitz Müzesi'nden, Yahudi cemaatinden ve hatamızdan etkilenen bütün bireylerle topluluklardan özür dileriz.

II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyasının işgal ettiği Polonya'daki Auschwitz toplama kampında, çoğunluğu gaz odalarında olmak üzere en az 1,1 milyon kişi öldürülmüştü. Mekan daha sonra müzeye dönüştürülmüştü.

 

Independent Türkçe, Times of Israel, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU