Fransa: Mısır ile yapılan Rafale savaş uçağı anlaşması stratejik ortaklığımızı güçlendiriyor

Kahire ve Paris, terörle mücadele ve Doğu Akdeniz’de Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkların yanı sıra İsrail-Filistin çatışması gibi diğer bölgesel güvenlik konularında yakınlaşma gösteriyor

Mısır Hava Kuvvetleri’ne ait Rafale savaş uçağı (Mısır Silahlı Kuvvetleri Sözcülüğü)

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Mısır’ın Fransa’dan 30 Rafale savaş uçağı sipariş etmesinin, Fransa ile Mısır arasındaki stratejik ve askeri ortaklığı güçlendirdiğini söyledi.

Parly konuya ilişkin açıklamasında, “Bu anlaşma, Fransa’nın Mısır ile sürdürdüğü stratejik ortaklığı gösterirken, ülkelerimiz terörizmle mücadeleye kararlı bir şekilde bağlı ve bölgesel çevrelerinde istikrar için çalışıyor” dedi.

Bakan, askeri teçhizat ihracatının Fransa’nın savunma ve güvenlik politikasının bir parçası olduğunu ve Mısır ile yapılan 3,95 milyar Euro değerindeki bu anlaşmanın üç yıl içinde Fransa’da yaklaşık 7 bin istihdam yaratmasının beklendiğini de ifade etti.

Kahire ve Paris, terörle mücadele ve Doğu Akdeniz’de Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkların yanı sıra İsrail-Filistin çatışması gibi diğer bölgesel güvenlik konularında yakınlaşma gösteriyor.

Rafale uçakların üreticisi Dassault ise, bu yeni siparişin 2015 yılında imzalanan 24 Rafale’nin ilk satın alımını tamamladığını belirterek, Mısır bayrağının renklerini taşıyan Rafale savaş uçaklarının sayısının 54’e çıkacağını bildirdi.

Şirket CEO’su Eric Trappier, yeni anlaşmanın Rafale'nin ilk yabancı kullanıcısı olan Mısır ve Dassault’u yaklaşık 50 yıldır birbirine bağlayan sarsılmaz bağlantının kanıtı olduğunu söyledi.

İlk uçak, anlaşmanın yürürlüğe girmesinden üç yıl sonra teslim edilecek.

2015’te yapılan anlaşma kapsamında 24 Rafale savaş uçağı, 2015-2019 arasında Mısır Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU