Ufuk Uras'ın veteriner yeğeni trafik magandalarının saldırısında ağır yaralandı... Uras: Yaşananlar vandalizmdir

30 yaşındaki yeğeninin küçük yaşta babasını trafik kazasında kaybettiğini ifade eden Uras, şimdi de kendisinin trafik magandalarının kurbanı olduğunu söyledi

Trafik magandalarının saldırısında ağır yaralanan Ufuk Uras'ın (solda) yeğeni Arda  Erdabak (sağda), yaşam mücadelesi veriyor / Fotoğraf: AA / Independent Türkçe

Bir dönem Özgürlük Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) genel başkanlığını da yapan eski milletvekili, siyasetçi ve akademisyen Ufuk Uras'ın veteriner yeğeni Arda Erdabak, İstanbul'da Esenyurt'a bağlı Esenkent'te trafikte iki kişinin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralandı.

Yaşanan olayı Uras, Twitter'dan peş peşe yaptığı paylaşımlarla şöyle duyurdu:

Yeğenim veteriner hekim Arda Erdabak, bir hasta köpeği kurtarmak için gece 1'de aracıyla giderken trafik magandaları 'niye önüme geçtin' diye saldırıyor, beyin kanamasıyla hayati tehlikesi sürüyor. 81 ABM ya da ADM 911, siyah transpoter, umarım yakalanırlar. Nasıl bir dünya bu böyle?

Elitium cerrahi tıp merkezinin önünde oluyor saldırı. Karınca incitmez Arda bir köpeğin canını kurtarmak isterken canından olmak üzere, lütfen yakalayın bu canileri.

Arda, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde uyutuluyor. Beyinde kanama durduruldu ama ödem var, burun kırılmış, dudak parçalanmış, bu nasıl bir canilik böyle?

Saldırganlar yakalanmış, destek veren herkese çok teşekkür ederim, umarım Arda'dan da sevindirici haberleri alırız.

Arda babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybetmişti, kendisi de trafik magandalarının kurbanı oldu.

arda fotolar.jpg
Arda Erdabak, bir hayvanın canını kurtarmak isterken trafik magandalarının saldırına uğradı / Fotoğraf: Independent Türkçe


"Beyin kanaması geçirdi. Kritik durumu sürüyor"

Konuyla alakalı olarak ilk önce yaralanan Erdabak'ın annesi ve Uras'ın kuzeni olan Fatma Erdabak'ı aradık.

Hastane bahçesinde çocuğu için endişeli bekleyişini sürdüren Fatma Erdabak, 30 yaşında ve evli olan Arda'nın kritik durumunun sürdüğünü, uyutulmaya devam edildiğini belirterek şunları söyledi:

Dün gece beyin kanaması geçirmişti. Ameliyatta edildi. Şimdi uyutuluyor. Burnu, elmacık kemiği kırık, akciğerinde darbe var.

"Hırslarını alamayıp bir de arabayla üstünden geçmeye çalışıyorlar"

Saldırganların yakalandığına dair bilgi geldiğini ancak henüz kimliklerine dair bilgisinin olmadığını söyleyen anne Fatma Erdabak, yaşanan olayı da şöyle anlattı:

Veteriner hekim oğluma acil bir telefon geliyor. Bir kişi köpeğinin kustuğunu belirterek hemen getirmek istiyor. Köpeğin sahibi yakında oturduğu için önce Arda'nın evine getiriyor ve oğlum ilk müdahaleyi orada yapıyor. Ardından kliniğe götürmek için otoparktan çıktıktan sonra bir transporter araç onu yolda sıkıştırıyor ve selektör yapmaya başlıyor. Araçla yanına gelip 'Sen nasıl araba kullanıyorsun' diye küfrediyorlar. Oğlum da ne oldu deyince araçtan indirip, kapısını açarak dışarıya çıkıp dövmeye başlıyorlar. O sırada oğlumun yanında olan köpek sahibinin tanıklığına göre ayırmaya çalışanlar oluyor ama adamlar hırslarını alamadıklarından bir de arabayla üstünden geçmeye çalışıyorlar.

annearda.jpg
Uras'ın kuzeni olan anne Fatma Erdabak, faillerin cezalandırılmasını istedi / Fotoğraf: Independent Türkçe


"Tam bir vahşet"

Yaşanan olayı tam bir vahşet ve trafik magandalığı olarak tanımlayan Fatma Erdabak, oğlunun saldırganları tanımadığını ve bu insanlarla hayatında ilk defa karşılaştığını vurgulayarak, adaletin sağlanmasını ve cezalarını bulmalarını istedi.

"Hiçbir neden yokken bu kadar vandalizm, toplumsal çürümeyi gösteriyor"

Konuyla ilgili olarak aradığımız Ufuk Uras ise Arda'nın babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybettiğine dikkat çekerek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Şimdi trafik magandalarının kurbanı oldu. Sokağa çıkma yasağının olduğu saatte bir hayvanı kurtarmak için çaba sarf eden veteriner hekime nedensiz şiddet anlaşılır gibi değil. İnsanlar serseri mayın gibi dolaşıyorlar bu toplumsal bir sorun. Şiddet tabii ki kabul edilebilir değil ama hiçbir neden yokken bu kadar vandalizme başvurulması, bir insanın ölüm döşeğinde olması toplumdaki çürümeyi gösteriyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU