Akşener’den Erdoğan’a: Ya işini yap ya da sandık gelsin biz gerekeni yapalım

"Bir baktık ki kafası bozulana posta kovmakla övünen dünya lideri gitmiş, yerine pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen ABD Başkanı Joe Biden’a yeterli cevabı veremediğini söyledi. İYİ Parti lideri, Erdoğan'ın "oturduğu koltuğun cddiyetiyle özür dileyip ülkeyi seçime getirmesi gerektiğini" söylerken  "Ya saray sefasını bırakıp işini yap, ya da sandık gelsin, biz gerekeni yapalım" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Bir baktık ki kafası bozulana posta kovmakla övünen dünya lideri gitmiş, yerine pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş. Rüzgar esse atarlanan Sayın Erdoğan, çıkıp da 'Eyy Biden, sen kimsin' çekmek yerine, 'Sayın Biden' demekle yetinmekle kalmış. Milletimiz için ar meselesi olan bu meselenin aslında Sayın Erdoğan için haziranda yapılacak görüşmenin maddelerinden biri olduğunu da öğrenmiş olduk. Oysa Türk milleti tarihine atılan çamura karşı devletin başından dirayetli bir duruş bekliyordu. Rıza Zarrab için seferber olanların, en azından bir nota vermesini bekliyorduk, müzik notasına bile razıydık. Kürecik ve İncirlik üslerine karşı bir hamle bekliyorduk. Güvenlik ve işbirliği protokollerini masaya yatırmasını bekliyorduk. Sayın Erdoğan ise Biden'a kibarca sitem edip, Ermenistan'a yaptırım sinyali verdi. Sayın Erdoğan yemezler, Ermenistan bu yalanı 100 yıldır söylüyor.  

"Özür dile ve memleketi seçime götür"

Akşener, bu sözlerinin erken seçim çağrısını tekrarladı:

Sayın Erdoğan, ya oturduğun koltuğun ciddiyetiyle, durumun gereğini yap ya da beceriksizliğini kabul et, özür dile ve memleketi seçime götür. Ya saray sefasını bırakıp işini yap, ya da sandık gelsin, biz gerekeni yapalım. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti lideri, hükümetin 17 günlük tam kapatmaya gitmesine rağmen bir destek paketi açıklamamış olmasına tepki gösterdi ve "Kapanıyoruz demekle olmaz. Tam kapanma destek paketi açıklayın. Düzenli geliri olmayanlara acil destek sağlayın" dedi. Akşener, hükümete tavsiyelerini de şöyle aktardı:

Düzenli geliri olmayanlara acilen destek sağlayın. Kapanma mücbir sebep sayılsın, vergi ödeme yükümlülüklerini bir ay erteleyin. Esnaf için kira stopajlarını sıfırlayın. Çek ve senetler 29 Nisan dahil Mayıs sonuna dahil yazılmasın. İcra takiplerini mayıs sonuna kadar durdurun. Düşük gelirli vatandaşlarımızın evleriyle küçük esnafımızın iş yerleri için elektik faturalarını 6 aya yayarak tahsil edin. Belediyelere bağış kabul etme izni verin. Hane halkına kişi başı 500 lira hibe desteği, esnaflarımıza da çalışan başına 10 bin lira faizsiz kredi verin. Bari bu tam kapanma sürecinde milletimizin yanında olun. Bir defa olsun devlet ciddiyetiyle hareket edin. 

“Aldıkları her kuruş para haram zıkkım olsun”

Akşener, her hafta olduğu gibi konuşmasının bir kısmında geçim derdi yaşayan bir vatandaşı kürsüye çıkardı.

Atanamayan Cansu isimli öğretmenin yaşadığı sorunları paylaşmasının ardından tekrar kürsüye çıkan Akşener, AK Parti’den bazı isimlere şöyle yüklendi:

Mesele, kaynak meselesi değil, mesele, öncelik meselesi. 100 bin öğretmenin maaşını, tek kalemde müteahhidinin cebine koyan bu anlayış, Türkiye’yi geleceğe taşıyamaz. Ülkenin kaynağı, imkanı ve daha da önemlisi ihtiyacı varken, Sırf canı istemediği için, 800 bin öğretmenimizi atamayan bu iktidar, çocuklarımıza hak ettikleri gibi bir gelecek sunamaz. 'Milletine nankör, yandaşına bonkör.' olanların, milletimize yokluk ve çileden başka vereceği bir şey olamaz. Bu kadar açık, bu kadar basit, bu kadar net!  Belediyelerde bankamatik memuru olanlar, damatlar, kızlar... Sarayda yan gelip yattığı halde 5 maaş alanlar... Bütün gençlerimizin hakları üstünüzdedir. Aldıkları her kuruş para haram olsun, zıkkım olsun. Günahtır!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU