AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı'ndan Bakan Soylu'ya "zehirleme" tavsiyesi

Prof. Dr. Kemalettin Aydın paylaşımında, "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım" ifadelerini kullandı

Fotoğraflar: Twitter Kolaj: Independent Türkçe

2 milyar dolarlık vurgun yaptıktan sonra yurtdışına kaçan Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte yer aldığı fotoğraf sosyal medya yansımıştı. 

Soylu açıklamasında "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'nun "yakınımız" dediği kişinin kız kardeşi Fatma Soylu Işık’ın oğlu Hasan Berk Işık olduğu ortaya çıktı.

"Dayılarına çekmişler"

Gazeteci Erk Acarer de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam" ifadelerini kullandı.

Acarer'in paylaşımına yanıt veren Bakan Soylu ise şunları kaydetti:

Parası nereden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere'ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok.

Atışmaya dahil oldu

AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın da her iki ismi etiketleyerek yaptığı paylaşımda Soylu'ya "Striknin" isimli zehri kullanmasını önerdi.

Aydın paylaşımında "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım; paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin (C²0 H²² N² O²) olmalı. (İlaç dozunda diyelim)" ifadelerini kullandı.

 

Striknin nedir?

"Striknin" isimli zehrin, kişiyi acı çektirerek öldürdüğü öğrenildi.

Tabip odasından tepki: Mengele özentisi bu tutumunu kınıyoruz

İstanbul Tabip Odası da Aydın'ın ifadelerine sosyal medyadan tepki gösterdi. Açıklamasında 2. Dünya Savaşı sırasında yaptığı insanlık dışı deneylerle tarihe geçen Nazi doktor Mengele'yi hatırlatan Tabip Odası şunları kaydetti:

AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, eski AKP milletvekili, Dr. Kemalettin Aydın'ın tıbbın insancıl etik değerlerinden uzak Mengele özentisi bu tutumunu kınıyoruz.

 

 

Mengele kimdir?

Josef Mengele toplama kamplarında yaptığı deneylerde  2 milyon kişinin insanlık suçu işlenerek öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

TTB'den soruşturma kararı

Türk Tabipler Birliği de Aydın hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu. Açıklamada "SBÜ Rektör Yardımcısı Dr. Kemalettin Aydın'ın sosyal medya hesabından zehirli madde öneren, hekimlik değerlerine aykırı paylaşımının meslek etik ilkeleri ve deontoloji kuralları ışığında soruşturulması için gerekli işlemler başlatılacak ve takipçisi olunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU