Öğrenci grubunda Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen veli gözaltına alındı

Zanlı, ifadesinin ardından savcılığa sevk edilecek

Fotoğraf: AA

Konya'da bir okulun mesajlaşma uygulamasındaki öğrenci grubunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen veli gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, basın yayın kuruluşlarında yer alan "Okulun öğrenci grubunda Mustafa Kemal'e çirkin saldırı" haberine konu olan olayla ilgili şüpheli F.G. hakkında Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada zanlıya yönelik "5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar" kapsamında soruşturma başlatıldığını, başsavcılığın talimatı ile şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Solmaz, zanlının adli işlemleri sonrasında mevcutlu olarak Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Konya'nın Sarayönü ilçesinde Şehit Ramazan Akyürek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli bir tarih öğretmeni 23 Nisan dolayııyla sınıfının Whatsapp grubunda TRT arşivinden TBMM'nin açılışı ile ilgili bir video paylaştı.

6a7ea775-0d23-4362-8eec-bc0e0f6abea3.jpg
Ekran görüntüsü: Twitter


“Burası ödev grubu değil mi Mustafa Ke malın ne işi var burada” sorusuna tarih öğretmeni, “Bugün 23 Nisan ve bir milli bayram. Bir okulun sınıf grubunda Mustafa Kemal'in Atatürk'ün olmasından daha doğal ne olabilir?” yanıtını verdi.

Bunun üzerine öğrenci velisi ise “Çocukların beynini yıkadığın yeter artık çok seviyorsan ke malll atanı evinde çocuklarınla kutla hanfendi milleti kemal la putla rahatsız etmeyin artık” dedi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU