Yolsuzlukla suçlanan MHP'li başkandan balkon konuşması: İstifa etmemi bekleyenler avuçlarını yalasın

Belediye meclis üyelerinin yolsuzluk yaptığı iddiası ile suç duyurusunda bulunduğu Çorum’un İskilip ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Ali Sülük, belediye balkonuna çıkıp bir konuşma yaparak, "İstifa etmememi bekleyenler avuçlarını yalasın" dedi

Çorum İskilip'in MHP'li Belediye Başkanı Ali Sülük, 9 Belediye Meclis Üyesi tarafından kabul edilmeyen faaliyet raporu ve suç duyurusuna konu edilen iddialar hakkında açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye meclis salonunda basın mensuplarına açıklama yaparken belediye binasının balkonundan belediye önünde toplanan gruba seslenen Başkan Ali Sülük, istifa etmeyeceğini söyleyerek, "İstifa etmememi bekleyenler avuçlarını yalasın" dedi.

Sülük, “Bana verdiğiniz destek bu zamana kadar yanlış hiçbir işte kullanılmadı kullanılmayacakta. Her zaman başım dik bir şekilde karşınıza çıkacağım Allah’ın izniyle. Şundan hiçbirinizin şüphesi olmasın; “ ben devletin ekmeği ile büyüdüm. Yatılı okullarda okudum. Devlet bana maaş verdi. Allah bir kuruşunuzu benim ailemin boğazından geçirtmesin ve nasip etmesin. Siz ne zaman uygun görürseniz, başım dik alnım açık bir şekilde terk edeceğim burayı. Birilerinin arzu ettiği, birilerinin istediği zaman değil. Benim bu yaşıma kadar kimse başımı eğemedi bundan da hiç şüpheniz olmasın. Lütfen sizden de ricam pandemi koşullarına uyarak evlerimize dağılalım. Hepinize geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun var olun” dedi.

suluk.jpg
Başkan Sülük'e basın açıklamasında Başkan Vekili Hatun Çam ve Belediye Meclis Üyesi Murat Kiraz eşlik etti / Fotoğraf: iskilip.bel.tr

 

Ardından ise düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkan Vekili Hatun Çam ve Belediye Meclis Üyesi Murat Kiraz ile birlikte iddialara yanıt verdi.

“Partimize ve Cumhur İttifakı’na zarar vermemek için çalıştık”

Başkan Ali Sülük, “Göreve başladığımız günden beri, partimize ve Cumhur İttifakı’na zarar vermemek için çalıştık. Bugün söyleyeceklerim de tamamen şahıslarla ilgilidir. Partim Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı paydaşımız olan AK Parti’nin kurumsal kimliği en hassas noktamızdır ve bundan sonra da böyle kalacaktır” dedi.

“Maddi beklentilerin karşısında dağ gibi durduk”

Başkan Sülük,  seçimi kazandıkları günden bu yana sürekli olarak değişik taleplerle karşılaştıklarını ve  değişik maddi menfaat kitlelerinin hedef noktası haline geldiklerini öne sürerek, “Bir türlü bitmek bilmeyen talepler karşısında arkadaşlarımla beraber sürekli dağ gibi sapasağlam durduk. Bunların en başında maddi beklentiler vardı. Bize işe alınması gereken kişilerin listesini gönderenler, yıkılmasını istediği yerin krokisini gönderenler eridi gitti. Hiçbir zaman bunun karşılığını bulamadılar” dedi.

“Tehdit ve şantajla üzerimize gelmeye çalıştılar”

Bazı şer odaklarının içlerine fitne soktuğunu ve bazı Belediye Meclis Üyeleriyle iletişime geçerek “Biz başkanı görevden aldırıyoruz. Yerine sen başkan olacaksın” dediklerini öne süren Başkan Ali Sülük, “Arkadaşlarımızın beynine girenler, arkadaşlarımızın belediye içerisinde yakışmayan hareketler yapmasına sebep oldu eski Belediye Başkan Yardımcımızın. Maalesef bizim kültürümüze, parti etiğimize hiçbir insani haysiyete yakışmayan hareketler yapan bu arkadaşımız biz defalarca uyardık. Belge ve tutanakların hepsi elimizde mevcuttur. Fakat bir türlü ortak güzel bir çalışma noktası bulamadık. Ve nihayetinde baktık iş olmayacak, 18 aylık hizmetinin ardından kendisinden istifasını rica ettik. O da istifa etti. Fakat istifa sürecinden sonra kendisine Belediye Başkanlığı vadedenlerin de etkisiyle bazı beklentiler içerisine girdi” diye konuştu.

alisuluk.jpg
MHP'li Ali Sülük, belediye binasının balkonundan halka seslendi / Fotoğraf: iskilip.bel.tr

 

5 Belediye Meclis üyesinin MHP genel merkezine kendisi ve belediye ile ilgili 20 maddeden oluşan bir şikâyet dosyası götürdüklerini söyleyen Sülük, “Ben bu dosyayla ilgili partimizde bir toplantı düzenledim. İlçe başkanımız, il başkanımız ve teşkilatımızın huzurunda bütün bu iddiaların hepsini ispatladım. Orada idarecilerimizin de sözü üzerine ikna olduk dediler ve özür dilediler. Fakat daha parti binamızdan inmeden şer odaklarına, fake hesaplara belgeleri servis ederek bize tehdit ve şantaj etmeye kalkıştılar. Bundan da sonuç alamadılar” dedi

 “Mülkiye müfettişi görevlendirildi”

Bugüne kadar kendisiyle ilgili bir suç duyurusu yapılmadığını ve yapılan suç duyurusunun tamamen belediye çalışmalarına yönelik olduğunu belirten Ali Sülük, “Adıma açılan ne bir suç duyurusu ne de soruşturma kesinlikle yoktur” dedi.

Yine aynı kişiler vasıtasıyla İçişleri Bakanlığından inceleme yapmak üzere Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini söyleyen Sülük, “Sayın müfettiş yaklaşık 3 hafta kadar belediyede incelemeler yaptı. Bildiğiniz üzere devlet memurluğundan gelen birisi olarak,  yapılan teftiş her zaman faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü bize her zaman eksikliklerimizi gösterdi ve ilerleyen süreçte düzeltmemizi sağladı. Müfettiş Bey’e de sizlerin huzurunuzda teşekkür ederim. Son derece faydalı bir teftiş oldu. Evet, eksik hususlarımız illaki var. Bunları da ilerleyen süre zarfında düzelteceğiz” diye konuştu.

suluk1.jpg
Belediye Başkanı Ali Sülük, iddialara powerpoint sunumu ile yanıt verdi / Fotoğraf: iskilip.bel.tr

 

“Yolsuzluk ve haksız kazanca dur demek için buradayım”

Bir gazetecinin faaliyet raporunun neden yetersiz bulunduğuna dair sorusuna cevap olarak, Koltuk meselesi, çöpteki rant düzeninin bozulması, maddi beklentilerle prim verilmemesi olarak özetledi. Sülük, “Bunların istediği Başkanlık koltuğudur. Ben yolsuzluğa ve haksız kazanca dur demek için buradayım” dedi.

"İhaleyi arkadaşıma verip bu işten rant sağlayabilirdim ama yapmadım"

İskilip’e güzel bir düğün salonu yaptıklarını, yapım aşamasında görüş birliği içinde olduklarını bu konuda kendisini suçlayan başkan yardımcısı ile yaptıkları whatsap görüşmelerini de basınla paylaşan Ali Sülük, burada vatandaşlar tarafından emniyetten 27 düğün için izin alındığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Yapılan hizmetin yıpratılması için yanlış rakamlar telaffuz edilerek iftira atmaya devam ediyorlar. Belediye’nin 600 bin liraya, 1 milyon liraya yapacağı bir işi ben neden 3-4 milyona mal edeyim. Ben bu ihaleyi bir arkadaşıma verip bu işten rant sağlayabilirdim ama yapmadım. Ama ihaleyi onlara verseydim sorun olmayacaktı. Müfettiş raporu henüz gelmedi. Kusurlarımız olabilir. Tekrar ediyorum. Allah bana belediyenin kuruşunu yemeyi nasip etmesin”şeklinde konuştu.

“Herkes gitse ben MHP’liyim”

Belediye Başkanı Ali Sülük, hiçbir suçlama ve iftiraya boyun eğmeyeceğinin altını çizerek, “Kimse beni partimden koparamaz. Herkes gitse ben Milliyetçi Hareket Partiliyim. Bunu sizlerin, ülkücü camianın ve İskilip halkının bilmesini istiyorum” dedi.

Meclis üyeleri suç duyurusunda bulunmuştu

İskilip Belediyesi'nin 5’i MHP’li 4’ü AK Partili meclis üyesi, Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında usulüne uygun olmayan iş ve işler yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Dokuz belediye meclis üyesinin imzasını taşıyan suç duyurusunda, belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı işletmeler olan mezbahane, marangozhane, düğün salonu, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak, çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu ileri sürülmüştü.

Suç duyurusunda ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın da iddiaları soruşturmak üzere müfettiş görevlendirmesi istenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU