Nevşin Mengü: CHP’nin 128 milyar sırrı; başlarına taş düşmedi ama…

"CHP’liler şunu diyorlar: egolarının sıfatlarını bir yana bırakıp direksiyonu gençlere vermişler; işin sırrı buymuş"

Fotoğraf: Reuters

Gazeteci Nevşin Mengü, CHP’nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) “kaybolduğu” ifade edilen 128 milyar dolarla ilgili kampanyasını yazdı. Mengü, “başarılı” olarak nitelediği kampanyanın gençler tarafından yürütüldüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mengü, yetkinport.com için kaleme aldığı yazıda CHP’nin bir süredir yürüttüğü “128 milyar dolar” kampanyası hakkında bilgi verdi ve devamında özetle şunları yazdı:

CHP’nin kafasına taş mı düştü, ya da birisi mi düştü? Düşen olup olmadığını araştırdım. Düşen yok. Ancak CHP’liler şunu diyorlar: egolarının sıfatlarını bir yana bırakıp direksiyonu gençlere vermişler; işin sırrı buymuş.
Kılıçdaroğlu’nun dijital iletişim konusunda çalıştığı bir ajans var. Ajans beyaz yaka kökenli, gencecik bir CHP’linin. Çok havalı bir holdingdeki işini bırakıp kendini bu işlere vermiş. Yerel seçimlerde de pek çok ilin dijital kampanyasını bu genç yürütmüş.
Öte yandan Onursal Adıgüzel’in başında olduğu Bilgi Teknolojileri ve Sosyal medya ekibi var. Z kuşağından bir danışma kurulu kurmuşlar.

Mesela kampanya çerçevesinde, 128 milyar dolar ile neler alınabileceğini hesap eden bir sayfa sosyal medyada çok dolaştı. Millet sanal olarak otoyollar, kovit aşıları alarak 128 milyar doları harcamaya çalıştı. Bu fikir İstanbul İl Gençlik Kollarından gelmiş. Gençler fikri geliştirmişler, parti gençlere yürüyün demiş.
Pandemiden sonra partiye Z kuşağından gençler alınacakmış. Gençler CHP ile yakınlaşsın, CHP’yi benimsesin, partiye de enerji versin diyorlar.
Partililer, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5-6 ay öncesinde yaptığı bütçe konuşması ile başlayan yeni bir süreç diyorlar. CHP’nin daha aktif olduğu, anlaşılan Yunus Emre’nin “Kılıçdaroğlu doktrini” diye de tarif ettiği bir politikanın uzantısı olan bir süreç.

 

yetkinport.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU