Sözcü yazarı: Raf ömrü biten gidici!

"Gidinceye kadar saklı tutuyorlar, raf ömrünü tamamlayıp tam gönderilecekleri zaman şirketleri de olduğu ortaya çıkıyor"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Necati Doğru, kabinede yapılan kısıtlı değişimle ilgili bir yazı kaleme aldı. Doğru, kendi şirketinin devlete dezenfektan sattığı belirlenen eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yerine gelen Mehmet Muş’a “Şirketleri var mı, açıklasın” diyerek seslendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğru, “Raf ömrü biten gidici!” başlıklı köşe yazısında Pekcan hakkında şunları söyledi:

Gece vakti koltuğundan çekilen hanım Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da göreve ilk geldiği gün; “Ticaret ile ihracatın artması ve refah düzeyinin yükselmesi için elimden geleni yapacağım” demişti. Kendi ticaretini artırdı. Kocasıyla birlikte kurduğu şirketi, koltuğunda oturduğu Ticaret Bakanlığı ile çok hızlı bir ticarete girişti ve bakanlığa dezenfektan sattı. Devletin altyapı bakanlığına da boru sattı.

Ne kâr etti? Değer miydi? Raf ömrünü tamamladı. Bakanlıktan gitti.

Mehmet Muş’a çağrıda bulunan Doğru, şöyle yazdı:

Onun yerine yine partili fakat bu kez erkek bir Ticaret Bakanı getirildi. Yeni gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş da tıpkı eski bakan gibi ilk açıklamasında; “ihracatın artması ve refah düzeyinin yükselmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. Yeni bakanın söylemi, niyeti ve hedefi eski bakan ile aynı. Şirketleri de var mı? Varsa açıklasın. Gidinceye kadar saklı tutuyorlar, raf ömrünü tamamlayıp tam gönderilecekleri zaman şirketleri de olduğu ortaya çıkıyor. Vatandaşın kafası karışıyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU