Avukatların da aşıda öncelikli gruplara alınması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yapıldı

Hakim ve savcılar aşılanırken avukatların kapsam dışında bırakılması tartışma konusu olmuştu. Avukat Hakları Grubu İzmir tarafından avukatların da ivedilikle aşılanması için başvuru yapıldı

Avukatların da aşı da öncelikli meslek gruplarına alınması talep edildi / Fotoğraf: AA

Meslek gruplarının risk oranına göre aşılanmaları devam ediyor.

Hakim ve savcıların da öncelikli olarak aşılanacağı belirtilmiş ancak avukatlar kapsam dışı kalması eleştirilere neden olmuştu.

CHP’nin avukat milletvekillerinden Turan Aydoğan, durumu çifte standart olarak nitelemişti.

Bu konuda avukat meslek gruplarından gelen taleplere bir yenisi eklendi.

Avukat Hakları Grubu İzmir’de vukatların da aşıda öncelikli meslek gruplarına alınması için Omdusman olarak da bilinen Kamu Denetçiliği Kurumu’na yazılı olarak başvuru yaptı.

 

“Dar koridorlarda toplu halde bekliyoruz”

Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe’ye değerlendirmede bulunan Avukat Hakları Grubu İzmir'den Oğuzhan Arslan, Kovid-19 bakımından avukatların risk grubunda olduğunu kabul etmemenin mümkün olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

Her gün farklı mahkemelerde duruşmalara giriliyor. Bir gün önce duruşmasına girdiğiniz mahkemenin, bir gün sonra karantina altına alındığını öğreniyorsunuz ama temaslı bile sayılmıyorsunuz. Farklı kamu kurumlarında müvekkilleriniz için hazır bulunuyorsunuz, ertesi gün o kurumda Kovid vakası tespit edildiği ortaya çıkıyor. Üstelik birçok adliyenin fiziki şartları yeterli olmadığı için avukatlar duruşma sırasını dar koridorlarda toplanarak beklemeye mecbur kalıyor ki sosyal mesafe kuralı bile sağlanamıyor. Ofiste kabul etmek zorunda olduğumuz müvekkillerimiz, aynı büroda çalıştığımız mesai arkadaşlarımız ile temas etmemiz de cabası. Bu durum sadece avukatın sağlığını tehdit etmiyor; avukatın temas ettiği herkesin de bulaş riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Nitekim birçok meslektaşımız bu süreçte hayatlarını kaybetti vukatların aşı talebinin bu anlamda ivedilikle karara bağlanması ve aşılama çalışmalarında öncelikli gruplar arasına alınması gerekiyor.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU