Ahmet Hakan: Cenap Şahabettin, Ali Edizer’i tanısaydı

"Tıbbiyeden izansız ve densiz çıkmazdı. Bu adam nereden çıktı?"

Fotoğraflar: Twitter

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, boşanmak isteyen kişilere “çok eşlilik” önerisini getirmesiyle tepki çeken Ali Edizer isimli doktor hakkında tepkisini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, en son olarak “Bizim 'buharlaştırmak' gibi bir yeteneğimiz olsaydı, inanın sizden 128 milyara sıra gelmezdi" ifadesiyle tepki çeken Ali Edizer hakkında bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Ali Edizer diye bir doktor var. Daha önce yaptığı çeşitli densizlikler ve izansızlıklar yüzünden “olay adam” haline gelmiş, hatta GATA’daki görevine son verilmişti. Fakat adam rahat durmuyor abi! Densizliğe, izansızlığa, abuk sabukluğa devam ediyor. Ne dediğini yazmaya bile tenezzül etmiyorum. Yine saçma sapan bir paylaşım... Yine nefret tohumları ekme... Yine izansızlık ve densizlik...

Kendisi de bir tıbbiyeli olan eski şair ve yazarlarımızdan Cenap Şahabettin’in çok meşhur olmuş bir sözü vardır. “Tıbbiyeden her şey çıkar, arada bir de doktor çıkar” demiştir. Cenap Şahabettin, tıbbiyeden çıkan devlet adamlarını, müzisyenleri, şairleri, edipleri, romancıları kastediyordu bu sözüyle.

Tıbbiyeden izansız ve densiz çıkmazdı. Bu adam nereden çıktı?

Ne olmuştu?

Ali Edizer, boşanmak isteyen çiftlere şu sözlerle “çok eşlilik” önerisinde bulunmuştu:

Yapmayın, etmeyin kardeşim. Dün işittim, gül gibi bir yuva yıkılıyor. Niye yıkılıyor koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum neden aldatıyorsunuz. Allah'u Teala size ruhsat vermiş. Bir başkasını seviyorsanız, onu da alın. İnsan yuvasını yıkar mı? Medeni kanunla zaten mücadele ediyoruz. Ama bizi bacılara mahçup etmeyin.

Edizer, daha sonra "İslâm ne diyorsa o. İçerideki veya dışarıdaki gâvur güruhunun çıkardığı gürültünün sinek vızıltısı kadar kıymeti yok. Kimse ne Allah'a(cc) kulluk ederek - hâşâ - mülküne bir şey ilâve edebilmiştir ne de en şedît cürümlerle bir şey eksiltebilmiştir..." ifadelerini kullanmıştı.

Edizer, bir süre açığa alınsa da uzaklaştırılsa da başka bir hastanede tekrar görevine geri dönmüştü. Edizer’in paylaşımları sosyal medyada tartışılmaya devam ediyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU