Prof. Müftüoğlu: Daha çok kapanalım

"15 gün sonraki neticeleri beklemeyelim bir an önce harekete geçip mevcut önlemleri daha da sıkılaştırma yoluna girelim"

Fotoğraf: Reuters

İç hastalıkları uzmanı Prof. Osman Müftüoğlu, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki rekor artışı sebebiyle “daha çok kapanması gerektiğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müftüoğlu, Hürriyet'te bugün yayımlanan köşe yazısında “Son birkaç gündür önümüze konan vaka sayıları ve hastanelerimizdeki durum gösteriyor ki daha da çok kapanmak zorundayız” dedi ve bunun için nedenleri şöyle sıraladı:

Görünen o ki alınan son bu son önlemler, vaka sayılarını azaltmaya yetmeyecek. Bu nedenle geçtiğimiz hafta uygulamaya konulan “sınırlı kapanma” önlemlerinin hemen ve acilen daha da sıkılaştırılması, en kısa zamanda hatta mümkünse hemen yarından itibaren çok daha sıkı ve “tam kapanma”ya yakın yeni önlemlerle desteklenmesi gerekiyor.

Eğer bunu bir an önce yapmazsak özellikle sağlık sistemimizdeki sıkışma ve son günlerde çok daha net şekilde ortaya çıkan sağlık ordumuzdaki yorgunluk önemli bir sorun haline gelecektir. Lütfen daha fazla gecikmeyelim, 15 gün sonraki neticeleri beklemeyelim bir an önce harekete geçip mevcut önlemleri daha da sıkılaştırma yoluna girelim.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU