Yargıtay Emrah Serbes’e verilen hapis cezasını onadı

Yazar ve senarist Emrah Serbes 22 Eylül 2017 tarihinde İzmir-Aydın otoyolundaki trafik kazasında aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden oldu

Fotoğraf: AA

Emrah Serbes’in Yargıtay 12'nci Dairesi'ndeki temyiz duruşması 2 gün önce yapıldı. Tarafların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti kararını bugün açıkladı. Yargıtay, yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezası alan Emrah Serbes'in cezasını onadı.

20 Mayıs’ta görülen temyiz duruşmasında Serbes’in avukatı; Serbes'in kazadan önce değil kaza sonrası alkol aldığını ve müvekkilinin beyan ettiği 130 kilometre hız normal olduğunu savunarak kararın bozulmasını talep etti.

Olayın geçmişi

İzmir-Aydın Otoyolu'nda, önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan ve hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Emrah Serbes, 13 yıl 4 ay, kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Serbes'in vekilliğini istinaf aşamasında üstlenen avukat Ersan Şen, Serbes'e haksız olarak fazla ceza verildiğini savunarak, tahliye talebinde bulunmuştu. Mağdur tarafın avukatı da karara itiraz ederek, cezanın artırılmasını istemişti. Yazar Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU