Ridley Scott'ın Gucci filmine dair bilinen her şey

Ünlü yönetmenin merakla beklenen filminde Adam Driver ve Lady Gaga başrolleri paylaşacak

Film, Maurizio Gucci ve Patrizia Reggiani'nin sıradışı hikayesini anlatacak (Instagram/Lady Gaga)

Sinema dünyasının en meşhur yönetmenlerinden Ridley Scott'ın Gucci ailesine odaklanacak filminde ünlü Hollywood yıldızları Adam Driver ve Lady Gaga başrollerde yer alacak. İkili Maurizio Gucci ve Patrizia Reggiani'yi canlandıracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre ilk olarak 2006'da duyurulan projede Leonardo DiCaprio ve Angelina Jolie'nin olacağı iddia edilmişti ancak film uzun sürede askıda kaldı. Reggiani rolü için Penelope Cruz ve Margot Robbie gibi oyuncuların da ismi geçmişti. 

Öte yandan 2016'da projeyi ünlü Çinli yönetmen Wong Kar Wai'ın gerçekleştireceği duyurulmuştu ancak film en son Ridley Scott'a teslim edildi. 

Merakla beklenen filmin çekimleri Şubat 2021'de İtalya'da başladı. Film temel olarak Sara Gay Forden'ın kaleme aldığı "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed" isimli kitaba dayanıyor. 

 

ap.jpeg
Set fotoğraflarında Lady Gaga gelinliğiyle karakterini canlandırırken görülüyor (AP)

 

Yapım Gucci markasının patronlarından Maurizio Gucci ve eşi Patrizia Reggiani'nin sıradışı hikayesini anlatıyor. Gucci 1995'te Reggiani'nin tuttuğu kiralık bir katil tarafından öldürülmüştü. 

Adam Driver ve Lady Gaga'nın yanı sıra filmde başka büyük isimler de yer alıyor. Al Pacino, Jared Leto, Selma Hayek, Jeremy Irons, Jack Huston, Reeve Carney de film için kamera karşısına geçecek. 

 

 

Filmin ABD'de 24 Kasım 2021'de vizyona girmesi bekleniyor. Sinemalarda gösterildikten sonra film Paramount+'tan da dijital olarak izlenebilecek. Film hem anlattığı hikaye hem yönetmeni hem de barındırdığı yıldız isimlerle bu yılın en çok ilgi uyandıran yapımları arasında. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU