Emekli Amiral Türker Ertürk canlı yayına elektronik kelepçe ile çıktı

Ertürk, "31 yıl bu vatana hizmet vermenin karşılığı elektronik kelepçe" dedi

Görsel: TELE 1

Emekli amirallerin bildirisinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan emekli amiral Türker Ertürk, canlı yayına elektronik kelepçe ile çıktı.

Ertürk Tele 1'de Merdan Yanardağ'ın programına konuk oldu.

Programda "Sol ayağımda elektronik kelepçe var” diyen Ertürk, “31 yıl bu vatana hizmet vermenin karşılığı elektronik kelepçe. Esasında böyle bir yargı kararı da yok bu bir idari uygulama. Kaçma şüphemiz var mı? Yok. Muhtemelen bakan tarafından emir verilmiştir, bize elektronik kelepçe takıldı. Bunu da Türk halkı görsün" dedi.

Ne olmuştu?

Emekli amiraller TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö açıklaması ve ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine kamuoyunda başlayan tartışmalarla ilgili bir bildiri yayımlamıştı.

Bildiride "Türkiye'nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz" denilmiş, Tuğamiral Mehmet Sarı'nın bir tarikat evinde sarıklı ve cübbeli haldeki görüntülerine ilişkin olarak "TSK ve Deniz Kuvvetlerini Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyoruz" ifadesi yer almıştı.

Bildiri, AK Parti'liler başta olmak üzere iktidar kanadının tepkisi çekmiş ve "darbe çağrışımı" olarak nitelenmişti.

Muhalefetten ise bildirinin darbe çağrışımı içermediği şeklinde açıklamalar yapılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU