Taşgetiren: Ya binlerce pankart asılırsa...

“Bütün muhalefet partileri aynı afişi kendi il-ilçe binalarına asmaya kalkarlarsa… Bunun için yeterli vinç bulunabilecek mi?”

Fotoğraf: CHP

.Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) “kaybolduğu” iddia edilen 128 milyar dolar rezervini sorgulayan pankartlar hakkında bir yazı kaleme aldı.

Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında CHP’nin örgüt binalarına astığı “128 milyar dolar nerede?” ifadesini taşıyan pankartların indirilmesine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bütün muhalefet partilerinin afişi binalarına asabileceğini, bu afişleri indirmek için "yeterli vinç olmadığını" söyleyen Taşgetiren'in yazısının bir kısmı şöyle:

7 bin 378. Bu rakam Türkiye’nin il ve ilçelerinin toplamının 7 ile çarpılmasından elde edilen bir toplamı ifade ediyor. 7 ise belli başlı muhalefet partilerinin sayısının toplamı. Niye böyle bir dört işlem yaptığımızı sorarsanız, bu da son günlerde iktidar ile CHP arasında cereyan eden bir gerilimin varacağı sonuçla ilgili bir tahmini dile getirmek için derim.

Şu “128 milyar dolar nerede?” sorusunun ortaya çıkardığı gerilim. Hani CHP’nin il ve ilçe binalarına astığı afişi “Cumhurbaşkanlığına hakaret” gerekçesiyle vinçlerle indirme ameliyesine seferber oluş var ya… Şimdi CHP’nin sayılı il - ilçe binasındaki afişleri indirmek için vinç bulunabiliyor, ya yarın bütün muhalefet partileri aynı afişi kendi il-ilçe binalarına asmaya kalkarlarsa… Bunun için yeterli vinç bulunabilecek mi? Nasıl bir akıldır bu vinç işi? Nasıl bir akıldır bu pankart indirme işi?

Nasıl bir akıldır bu “128 milyar dolar nerede?” sorusunu -Cumhurbaşkanı’na hakaret-le ilgilendirme işi? Ak Parti’de herkes oturdu, -bu “128 milyar işi”ni nasıl kriminalize ederiz, nasıl üzerimize şüphe çekecek bir meseleye dönüştürürüz?- diye kafa yordu ve -her gün haberlere birkaç vinçle indirme manzarası yetiştirirsek neden olmasın?- diye çözüm mü buldu? Bunun müthiş bir “yumuşak karın”a dönüştüğünün hiç kimse farkında olmadı mı? Yoksa gerçekten yumuşak karın mı bu 128 milyar işi? Gerçekten nereye gitti bu 128 milyar dolar?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU