Ev sahipleri halının altında zemine çizilmiş devasa bir Monopoly buldu

Dev kutu oyununun fotoğrafı Reddit'te viral oldu

Monopoly oyununun en az 103 ülkede lisansı bulunuyor (Unsplash)

Ev tadilatına girişen bir çift, sıradışı bir keşif yaparak halılarının altında elle çizilmiş devasa bir Monopoly buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler oyunun Amerikan versiyonundan cadde isimleri ve istasyonları içeren devasa oyun tahtasını zemine yıllar önce evin önceki sahipleri çizmiş gibi görünüyor.

Connecticut Caddesi ve Baltic Caddesi gibi cadde isimlerinin yanı sıra Şans ve Kamu Fonu gibi klasik Monopoly içerikleri de olağanüstü oyun tahtasında görülebiliyor.

Çiftin damadı, Reddit'te bu keşfin bir fotoğrafını yayımlayarak şu yorumu yazdı:

Halılarını yırtarken üvey ailem dev bir Monopoly tahtası buldu.

Viral olan gönderi 119 binden fazla destek oyu ve bin 900'den fazla yorum aldı.
 


Yorum yazan bir kişi, kutu oyunlarını zemine çizmenin veya işlemenin 1950'lerin ortasında popüler bir iç tasarım trendi olduğu düşüncesini ortaya attı.

Yorum yazan kişi şunları söyledi:

Bunu eşime gösterdim ve bana yaşadığımız yerine yakınında, 1950'lerin ortasında inşa edilmiş, bodrum katlarına kutu oyunu tahtası çizilmiş veya işlenmiş koca bir mahalle olduğunu hatırlattı. Satışa yardım ediyormuş gibi görünüyor.

Bir diğeri kullanıcı da bu düşünceyi destekleyerek, "o zamanların oyun odalarına ait bir stil olduğunu" söyledi.

Bir kişi de büyükanne ve büyükbabasının evinin zemininde, isteka ve ağırlıklı disklerle yerde oynanan bir shuffleboard (disk iteleme) oyunu tahtasının işli olduğunu söyledi.

Birçok Reddit kullanıcısı çiftin devasa oyun tahtasını korumasını istedi. Onları "oyun tahtasını epoksiyle kaplayıp etrafındaki döşemenin geri kalanını başlangıçta istedikleri gibi yapmaya ikna etmeye çalıştığını" söyleyen damatları da aynı fikirdeydi.

1950'lerde trend olmuş olabilir fakat Minnesota'daki bir kadının, bir oyun tahtasının 1970'lerdeki versiyonunu evinin önündeki araba yoluna çizmesi, bu trendi 2020'de geri getirdi.

Associated Press'e göre Diana Brennan, açık alanda sosyal mesafeyi gözetip birlikte zaman geçirmenin bir yolu olarak koronavirüs pandemisi sırasında kızı Samantha'yla bu "akşamüstü projesine" başladı.

Sonuçta gerçek boyutlu oyuncu taşları, kocaman bir çift tahta zar ve lamine kağıda basılmış büyük paralarıyla, yaklaşık 6 metreye 6 metre boyutundaki eksiksiz bir Monopoly tahtası ortaya çıktı.

Monopoly ilk olarak 1903'te Elizabeth Magie tarafından Landlord's Game (Ev Sahibinin Oyunu) ismiyle yaratılmıştı. Magie, oyunu babası James Magie'den esinlenerek kapitalist mülk sahipliği sistemindeki kusurları ortaya çıkarmak için yaratmıştı.

Ancak oyun, üzerinde değişiklikler yapılarak Parkers Brothers'a satıldı. Şirket, oyunu daha rekabetçi ve nihayetinde kapitalist bir oyun haline getirip 1935'te Monopoly olarak yeniden satışa sundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU