Rus donanması Karadeniz'de, Ukrayna ordusu Kırım sınırında askeri tatbikat gerçekleştirdi

ABD'nin Karadeniz'e 2 savaş gemisi göndereceğini açıklamasını sonrası Rus donanması bugün tatbikat başlattı. Ukrayna ordusu ise Rusya'nın ilhak ettiği Kırım sınırı yakınlarında kara tatbikatı yaptı

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna ve Rusya arasındaki Donbass bölgesi kaynaklı gerilim yükselmeye devam ediyor.

İki ülke de bugün farklı yerlerde askeri tatbikat gerçekleştirdi. Rus donanması, Karadeniz'de tatbikatına başlarken, Ukrayna ise Kırım sınırına yakın bir bölgede "saldırı püskürtme" taktbikatı yaptı.

ABD savaş gemilerinin girişi öncesi Rusya'dan deniz tatbikatı

ABD geçen hafta Karadeniz'e 2 savaş gemisi yollamak için Türkiye'ye bildirimde bulunmuştu.  

Rus donanması ise, ABD savaş gemilerinin Karadeniz'e girişi öncesinde tatbikat başlattı.

Rus ajanslarında yer alan haberlere göre, Kırım'da konuşlu Karadeniz donanmasından gemiler, helikopter ve uçakların katıldığı tatbikatta yüzey ve hava hedeflerine ateş açılacak.

Moskova ABD gemilerinin "kendi iyilikleri için" Kırım'dan uzak durmasını istemişti ve Rusya'yı provoke etmeye yönelik bir adım olduğunu ifade etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna, kara tatbikatı yaptı

Ukrayna silahlı kuvvetleri Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın sınırlarının yakınında tank ve piyade saldırılarını püskürtme tatbikatı gerçekleştirdi.

Ukrayna ordusu, savunma hattını yarma girişiminde bulunacak tankları ve piyade birliklerini geri püskürtmek için bugünkü askeri tatbikatta tankları ve topçu birliklerini kullandığını açıkladı.

Rusya, Kırım'ı Ukrayna'dan 2014'te ilhak etmiş ve Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar son haftalarda şiddetlenmişti. 

Kiev, ülkenin doğusunda Ukrayna hükümet güçleri ve Rus destekli ayrılıkçılar arasında yedi yıldır süren çatışmalarda 14,000 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU