WandaVision'ın Agatha Harkness'ı kostümünün karmaşık bir soğutma sistemi olduğunu açıkladı

Kathryn Hahn çekimleri Kaliforniya sıcağında gerçekleştirilen dizide vücudunu soğuk tutacak bir sistem kullanmış

Agatha Harkness'ın göz kırptığı mim sosyal medyada viral olmuştu (Disney+)

Disney+'ta yayımlanan WandaVision dizisinde Agatha Harkness karakterini canlandıran Kathryn Hahn kostümünün altında karmaşık bir soğutma sisteminin olduğunu açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre Hahn verdiği yeni röportajda çekimlerde rahat etmesini sağlayacak düzeneğin nasıl işlediğini anlattı. Dizi orman yangınlarının arttığı, sıcaklıkların en yüksek noktaya ulaştığı dönemde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde çekilmişti.

Hahn, görünüşe göre hayli bunaltıcı olabilecek kostümünün altına soğuk suyla doldurulmuş tüplerden oluşan özel bir kıyafet giymiş. 

Oyuncu başlangıçta üstüne başka bir katman daha eklenmesini reddetse de sonunda fikrini değiştirmiş ve "çekimleri onsuz gerçekleştirmenin hiçbir yolu olmadığını" kabul etmiş. 

Hahn, dizinin çekimleri sırasında yaşadıklarını şu ifadeleri kullanarak anlattı:

Çok sıcaktı. Bu yüzden kostümün altına soğutma elbisesi giymek zorunda kaldım, bu daha önce hiç duymadığım bir şeydi, içinde soğuk su bulunan tüpler vardı. Harika kostüm asistanım Beth çekimler arasında kostümümün altındaki tüpleri soğuk suyla dolduruyordu. Onsuz yapmamın hiçbir yolu yoktu, zorunluluktu. Görünüşe göre pek çok Marvel oyuncusu da bundan kullanıyor, bu yüzden beni çok daha rahat hissettirdi. Ama evet başka türlü yapmanın bir yöntemi yoktu.

 

disney.jpeg
(Disney+)

 

Game of Thrones'da Daenerys Targaryen karakterini canlandıran Emilia Clarke da benzer bir sistemin kullanıldığından bahsetmişti. Clarke, Game of Thrones setinde kullanılan uygulamayı şu ifadelerle anlatmıştı:

Gece Nöbeti'ndeki kişiler, Jon Snow, hep tüylü kürkler giyiyordu. Sıcakta çekim yaparken, üzerlerinde bu kostümler varken, kostümlerine iliştirilmiş küçük jeneratörleri vardı. Bunu borulara soğuk su pompalamak ve soğutmak için kullanıyorlardı, kostümlerinin altında tuhaf bir soğutma sistemi vardı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU