Akşener: Emekli amirallerin darbe yapacak hali yok

"Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin görüşü bana uygun değil. Ben bu tutuma karşıyım"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konularında endişelerini dile getiren 104 emekli amiralin iktidarın görüşünün aksine darbe yapacak hali olmadığını dile getirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP’yi de hedef alarak “Bu insanları küçük ortağınızın gazına gelip mahkum ettirmeye çalışmayın. Başkalarının gazına gelmeyin” diyerek seslendi.

İYİ Parti lideri, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

104 emekli askerin bildirisi hakkında konuşan Akşener, 28 Şubat’ta en sert tepkiyi koyan isimlerden birisi olduğunu hatırlatarak “Bu tepkim nedeniyle 10 gün telefonum çalmadı. 28 Şubat davasında ifadeye çağrıldım. Şikayetçi misin dediler şikayetçiyim diyemedim yaşlanmışlar güçten düşmüşler acıdım şikayetçi olmadım” dedi.

Neden “zevzeklik” dedi?

Akşener, şöyle devam etti:

Ben zamanında onlar en güçlü zamanlarında gereken en sert tepkiyi vermiştim onlara. Bugün de diyorum ki bu iktidara can suyu olmuştur. Bu bildiri yanlıştır. Bildirinin saati yanlıştır. Ben bu konuyu çok da ciddiye almamamız gerektiğini ifade ederek bu bildiri için zevzeklik dedim. Zevzeklik, gevezelik demektir. İlk defa AK Parti yanlılarının da AK Parti karşıtlarının da tepki gösterdiği bir kişi oldum.  AK Parti ile mücadelenin gereği demokratik olarak siyasi zeminde sürdürülmeli. Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin görüşü bana uygun değil. Ben bu tutuma karşıyım. Gündem değiştireceğim diye bu insanları uzun uzun gözaltında tutmak. Başka bir eyleme geçmekte yanlış olur. Emekli amirallerin darbe yapacak hali yok. 

“Gaza gelmeyin”

Erdoğan’a seslenen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Bu insanları küçük ortağınızın gazına gelip mahkum ettirmeye çalışmayın. Yargıtay'ın açıklaması da son derece yanlış. Bu insanların, ortaya koydukları, darbeyle alakasının olmadığını da altını çize çize söyledikleri, bunun neticesinde bu insanları gündem değiştireceğim diye uzun uzun mahkemelerde, gözaltlarında sonra başka türlü bir eyleme geçmeniz çok yanlış olur. Başkalarının gazına gelmeyin. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Posta koymasına karşıyız”

Çin’in kendisi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili açıklamasına da tepki gösteren Akşener, şunları söyled:

Osmanlı döneminde elçiler posta koyarmış ama böyle tehditle değil. Çin elçisi sayın Mansur Yavaş ve benimle ilgili çok ağır bir tweet attı. Biri de tehdit içerikli. Bir siyasi partinin belediye başkanını, başkentin belediye başkanını tehdit eden bir elçi oldu mu Cumhuriyet tarihinde acaba? Bakanlık çağırdı. Çay mı içtiler ne yaptılar. Kusura bakmayın abi de demiş olabilirler. İtalyan Başbakanının Erdoğan’a posta koymasına da karşıyız biz. Ama sayın Erdoğan buna müsaade edecek bakın göreceksiniz. Tek adam sisteminin Türkiye’yi getirdiği nokta bu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU