TBB Başkanı Feyzioğlu: Emekli amirallerin bildirisi, Montrö'nün içeride sorgulandığı algısını yarattığı için yanlış olmuştur

Feyzioğlu açıklamasında, "Emekli amirallerin bildirisinin tepki çekmesinin nedeni, demokrasi tarihimizde yaşadığımız acı tecrübelerdir" dedi.

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 104 emekli amiralin yayımladığı ortak bildiriye ilişkin yorumlarda bulundu.

Yazılı açıklama yapan Feyzioğlu, yaklaşık bir hafta önce 126 emekli büyükelçinin Montrö Sözleşmesi'ne ilişkin toplu bir açıklama yaptığını hatırlattı.

Bunun bir tepki yaratmadığını ifade eden Feyzioğlu, çünkü geçmişte büyükelçilerin yaptığı bir darbenin bulunmadığını belirtti.

Metin Feyzioğlu, şunları kaydetti:

Emekli amirallerin bildirisinin tepki çekmesinin nedeni, demokrasi tarihimizde yaşadığımız acı tecrübelerdir. Söz konusu bildiri hem olumsuz çağrışımlara sebebiyet verdiği hem Türkiye için son derece önemli olan Montrö Antlaşması'nın içeride sorgulandığı algısını yarattığı için yanlış olmuştur. Meselenin suhuletle sonuçlandırılmasının, ülkemizin yararına olduğunu düşünüyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU