Kılıçdaroğlu'ndan "İstanbul Sözleşmesi" yorumu: AK Parti ve MHP, "aile yapımız bozuluyor" diye özel bir propaganda yapıyor

Kılıçdaroğlu, kadının ekonomik özgürlüğe kavuşmasının çok önemli olduğunu ve bundan dolayı kadınların kendini daha güçlü hissettiğini dile getirdi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara yerel seçimlerde, seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 91'inci yıl dönümü dolayısıyla partisinin kadın belediye başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, önceki dönem kadın belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu'na CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da eşlik etti.

Belediye başkanlarının kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Ama arzu ettiğimiz ölçüde kadınlar yerel yönetimlerde rol üstlenemediler. Bu da hayatın bir başka gerçeği. Bunu büyütmek gerekiyor. Ama bunun için mücadeleyi öncelikle kadınların vermesi gerekiyor. Çünkü kadınların elde ettikleri hakları büyütmeleri, erkeklerle eşit koşullara bu hakları getirmeleri onların en doğal hakkıdır. Bu hak mücadelesini verirken doğal olarak erkeklerden de büyük ölçüde destek göreceklerdir. 

"İstanbul Sözleşmesi savunulabilirse onun geniş kitlelerde kabul görmesi çok daha yüksek olacaktır"

Kadının ekonomik özgürlüğe kavuşmasının çok önemli olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, ekonomik özgürlüğü olan kadınların kendini daha güçlü hissettiğini dile getirdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin çok sık kullanıldığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Ama ben İstanbul Sözleşmesi değil, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin kullanılmasını çok arzu ediyorum. Çünkü genelde AK Parti ve onun iz düşümü olan diğer parti, yani MHP, 'aile yapımız, aile düzenimiz bozuluyor' diye bir özel propaganda yapıyorlar arka kapıdan, bu propagandanın önüne geçmek için 'kadına yönelik şiddete hayır', 'aile içi şiddeti kabul etmiyoruz', 'şiddetin her türlüsüne karşıyız' diye doğrudan doğruya 'şiddet' sözcüğü kullanılarak İstanbul Sözleşmesi savunulabilirse onun geniş kitlelerde kabul görmesi çok daha yüksek olacaktır.

"Bizim belediyelerimiz, gerçekten tarih yazdılar"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde CHP'li belediyelerin aktif çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu pandemi sürecinde bizim belediye başkanlarımız, gerçekten tarih yazdılar, tarih yazmaya devam ediyorlar. Üstelik çok zor koşullarda bunu yapıyorlar, şikayet etmeden yapıyorlar. Önlerine çıkan engelleri aşmasını biliyorlar.Belediye başkanlarımız arasında bir dayanışma kültürü var" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU