Alışveriş merkezi liseye dönüştürüldü

Öğrencilerden biri, alışveriş merkezinde ders görmeyi "Garip ama havalı" olarak nitelendirdi

Alışveriş merkezindeki tadilat işlemleri devlet bütçesinden karşılandı (Fotoğraflar: AP)

ABD'nin Vermont eyaletinde bir alışveriş merkezi lise olarak kullanılmaya başlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Downtown Burlington Lisesi, 6 ay önce birtakım yenileme çalışmaları sırasında binada ve toprakta çevre kirliliğine yol açan, kalıcı organik kirletici madde olarak sınıflandırılmış poliklorlu bifenil (PCB) bulunması nedeniyle kapatılmıştı.

Okul yönetimiyse, pandeminin de etkisiyle uzaktan eğitime geçilmesine karar vermişti. Fakat sonradan yüzyüze eğitime izin verilmesiyle yeni bir bina arayışına girildi.

Okulun müdürü Tom Flanagan, 2018'de kapatılan alışveriş merkezinin, öğrencilerin derslere girebileceği ve okulun temel birimlerinin taşınabileceği bir bina olarak kullanılmasına ilişkin araştırma başlattıklarını belirtti.

Müdür, binanın elverişli olduğunu öğrenince taşınma kararı aldıklarını belirtti.
 

asdas.jpg

Yemekhanenin duvarında Michael Kors logosu duruyor


Alışveriş merkezindeki derse katılmayı "Garip ama havalı" diye nitelendiren 15 yaşındaki öğrenci Moses Doe, zamanında ailesinin buraya sık sık alışverişe geldiğini söyledi.

Okulun taşındığı alışveriş merkezinde 3,5 milyon dolarlık tadilat yapıldı. Güçlendirme çalışmaları kapsamında sınıfların ayrılması için duvarlar inşa edildi. Okulun kütüphanesi alışveriş merkezinin seramik eşya alanına taşınırken, spor salonu da hala tadilattaki depoya taşınıyor.
 

asd.jpg

Sınıfın arka duvarında yer alan Levi's kot pantolon reklamı


Alışveriş merkezindeki bazı döşeme ve reklamlarsa olduğu gibi bırakıldı. Yerlerde parlak karo döşemeler ve kırımızı halılar bulunurken, okulun bazı bölümlerinde duvarlarda Levi's, Calvin Klein ve Michael Kors gibi markaların afiş, logo ve reklamları asılı.

18 yaşındaki öğrenci Lila Iyengar Lehman'sa alışveriş merkezinde ders görmenin "bütün gün bilgisayar başında oturmaktan çok daha iyi" olduğunu söyledi. "Genel olarak garip bir durum" diyen Lehman, "Yine de koşullar göz önünde bulundurulduğunda herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor" ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU