ABD Kongresi'nde görevli iki polis, baskın nedeniyle Trump'a dava açtı

Blassingame ve Hemby, 6 Ocak'taki baskın nedeniyle davacı olan ilk polis memurları oldu

ABD Kongresi'ndeki görüntüler tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı (Reuters)

ABD Kongresi'nde görevli iki polis memuru, 6 Ocak'ta Kongre'ye düzenlenen baskında yaralandıklarını belirterek eski Başkan Donald Trump'a dava açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisler James Blassingame ve Sidney Hemby, binlerce Trump destekçisinin Kongre'ye düzenlediği baskında fiziksel ve duygusal zarar gördüklerini söyleyerek mahkemeye başvurdu ve eski başkanın kalabalığı kışkırtarak yönettiğini savundu.

Hemby, olaylar sırasında kapıya sıkıştığını, kimyasal sprey boyaya maruz kaldığını ve yüzünün kanadığını anlattı. Blassingame'in de kalabalığın kendisini duvara itmesiyle başından ve sırtından yaralandığı, ırkçı hakaretlere maruz kaldığı ve yaşadığı korku nedeniyle olay sonrasında depresyona girdiği belirtildi. Polisler, gördükleri zarar nedeniyle en az 75'er bin dolar (yaklaşık 625 bin TL) tazminat talep ediyor.

İki polis, 6 Ocak'taki baskın nedeniyle davacı olan ilk polis memurları oldu. Kongre baskını nedeniyle daha önce de iki Demokrat parlamenter Trump aleyhine dava açmıştı.

Başkan Joe Biden'ın seçim zaferinin Senato'da onaylanacağı gün seçimlerde hile yapıldığını savunan Trump'ın destekçileri Kongre binasına akın etmiş, olaylarda biri polis 5 kişi yaşamını yitirmişti. Adalet Bakanlığı, olaylarda çok sayıda polisin de yaralandığını açıklamıştı.

Daha önce baskınla ilgili suçlamaları reddeden Trump, geçen hafta da Kongre binasındaki kalabalığın barışçıl amaçlarla gösteri düzenlediğini ve hiçbir tehdit yaratmadığını savunmuştu.


Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU