Hırsızlıkla suçlanan polis memurunun intiharına ilişkin Emniyet’ten açıklama: 2 başmüfettiş görevlendirildi

Emniyet başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi

Görsel: AA

Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir'de hırsızlıkla suçlanan polis memurunun intiharını araştırmak üzere bir mülkiye başmüfettişi ile bir polis başmüfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

“Tahkikata hemen başlandı”

"İzmir'in Çeşme ilçesinde hırsızlıkla suçlanan polis memurunun intihar ettiği" yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapan Emniyet Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi Amirliği'nde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olayın tüm yönleriyle araştırılması için İçişleri Bakanlığı tarafından bir polis başmüfettişi ile bir mülkiye başmüfettişinin görevlendirildiği belirtilerek, tahkikata hemen başlandığı kaydedildi.

Soruşturmanın tüm boyutlarıyla titizlikle yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, "Elim olay, Türk Polis Teşkilatını derinden üzmüştür. Meslektaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı, polis teşkilatımıza ve mesai arkadaşlarına da sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Haberlerde, “Soruşturma sürerken, polis memuru İsmail Zeybek, ifadesinin alınması, evinde arama yapılması ve komiser yardımcısının gözlüğünü çaldığı iddiasını gururuna yediremedi” ifadeleri yer bulmuştu.

Zeybek, Pazar gece saatlerinde evinde başına dayadığı tabancayı ateşleyerek yaşamına son vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU