Stephen King, Esaretin Bedeli hayranını hikayeyi kendisinin yazdığına ikna edememiş

Ünlü roman yazarı bir izleyiciyle yaşadığı enteresan diyaloğu anlattı

King'in polisiye türündeki son romanı "Later" bu ay yayımlandı (AP)

Korku türünün efsanevi ismi Stephen King, filmin hayranlarından birini Esaretin Bedeli'ni (The Shawshank Redemption) yazdığına ikna edemediği tuhaf olayı anlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre bugüne kadar pek çok roman ve hikayesi sinemaya ve televizyona uyarlanan King, birçok yazarın kafasına takabileceği olayı katıldığı programda alçakgönüllülükle anlattı. BBC'de yayımlanan HARDtalk programına konuk olan ünlü yazar markette karşılaştığı bir sinemaseverin kendisine inanmadığı olayı şu ifadelerle anlattı:

Florida'da bir süpermarketteydim. Köşeyi döndüm ve karşı taraftan bir kadın geliyordu. Beni işaret ederek, 'Kim olduğunu biliyorum! Sen Stephen King'sin! Tüm o korkunç şeyleri yazan sensin. Ama sorun değil. Tıpkı Esaretin Bedeli filmi gibi moral verici şeyleri seviyorum' dedi. Ben de, 'Onu ben yazdım' dedim. Ve bana, 'Hayır sen yazmadın' dedi.

Esaretin Bedeli, King'in 1982'de yayımlanan Different Seasons isimli koleksiyonda yer alan romanlardan birinin uyarlaması. Kitabın orijinal ismiyse "Rita Hayworth and the Shawshank Redemption". Meşhur filmin yönetmeni Frank Darabont projeyi üstlendiğinde ismi kısaltmıştı. 

King her ne kadar özellikle korku türündeki eserleriyle bilinse de yazarın pek çok kişiyi etkilemeyi başardığı Esaretin Bedeli gibi farklı türde eserleri de bulunuyor. 

Hayranlarıyla konuşmayı ve fikir alışverişinde bulunmayı seven yazar sosyal medyada sevdiği yapımları paylaşmasıyla da biliniyor. King en son Gerard Butler'ın başrolünde yer aldığı Greenland filmini takipçilerine önermişti

 

Independent Türkçe, Screen Rant, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU