Prof. Müftüoğlu: Hafta sonu kapanalım mı?

“Kararı pandemiyi yönetenler verecektir ama başlıktaki soruya benim cevabım net ve açık olarak şudur: KAPANALIM!”

Fotoğraf: AA

İç hastalıkları uzmanı Prof. Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri dolayısıyla Türkiye’nin hafta sonları tekrar karantinaya girmesini önerdi.

Müftüoğlu, Hürriyet’te kaleme aldığı yazısında “Kararı pandemiyi yönetenler verecektir ama başlıktaki soruya benim cevabım net ve açık olarak şudur: KAPANALIM!” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kapanalım çünkü rakamlar bizi buna zorluyor” diyen Hürriyet yazarı şöyle devam etti:

Hafta sonları yeniden kapanalım çünkü bunu eğer şimdi yapmazsak sonrasında daha kötü, ağır, bunaltıcı, can yakıcı kısıtlamalarla karşılaşmamız vazgeçilmez olabilir. Olabilir çünkü...

Türkiye’nin geldiği noktada günlük vaka sayılarının 30 bini zorladığını ifade eden Müftüoğlu, “Anlayan anlamayan herkes için ‘pandemide gidiş’ hiç de iyi görünmüyor. İşte bu nedenle ‘hafta sonu kapanma seçeneğini’ yeniden düşünmemiz gerekiyor” diye yazdı.

“Neden kapanmadan olmaz” diyen Müftüoğlu, şu görüşlerini de dile getirdi:

Ortada “belalı mı belalı” ve de “son derece tehlikeli” korkutucu bir süreç var. Hemen, şimdi, hiç gecikmeden müdahale edilmesi gereken bir “yangın durumu” ya da moda benzetmeyle bir tür “tsunami tehdidi” ile karşı karşıyayız. Duruma acilen müdahale edilmesi ve ülke genelinde hemen bu hafta cuma akşamı 21.00’den başlayarak pazartesi sabahı 05.00’te sonlanacak bir TAM KAPANMA durumunun ilan edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Eğer böyle bir kapanma ülke genelinde düşünülmez ise hiç olmazsa kırmızı illerde mutlaka ama mutlaka uygulamaya sokulmalı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU