Bahçeli, Abdullah Gül'e seslendi: HDP'ye veya CHP'ye katılması isabetli olacaktır

Gül’e HDP veya CHP’ye katılmasını öneren Bahçeli, “Nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır” dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılmasını yanlış bulduğunu söyleyen Abdullah Gül’e tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Bahçeli, “11.Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır. Hatta çok da yakışacaktır, nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır” ifadelerini kullandı.

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  HDP’ye kapatma davası açılmasını ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini yanlış bulduğunu söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu hareketlerin hem Türkiye'ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük getireceği nasıl görülmüyor? Şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve parti kapatma davasının açılması, Türkiye'de daha çok demokrasi ve hukuk ihtiyacı olduğunu reform paketleriyle açıklama çabasında olan hükümete ve ülkemize bir yük olacaktır"  diyen Gül şu ifadeleri kullanmıştı:

Tüm bunlar 90'lı yıllarda yaşanmış ve Türkiye aleyhtarlığına ve Türkiye'nin izolasyonuna büyük bir fırsat vermiştir. Daha sonra o günleri unutturmak için çok çabalar sarf edildi. Parti kapatmalarının ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının terör örgütlerinin çok işine geldiğini daha önceki deneyimler göstermiştir. Terör demokrasinin güçlendirilmesiyle ve insan hakları standartlarının yükseltilmesiyle kitlelerden izole edilir ve terörle mücadele daha kolay olur.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU